4 Mü Büyükler?

Kartalhaber.com yazarı Şafak Malatya'nın köşe yazısı:

4 Mü Büyükler?


TFF’na açık çağrımdır.



Beşiktaş'ın maçlarını 180 dakikaya çıkartın. Çıkartın ki, ülke de çocuklar futbol sevgisi ile yoğrulsun..Çıkartın ki, şu kritik dönemde insanlar dertlerinden 180 dakika da olsa uzak dursun..


Özellikle son 20 gündür türlü olaylara gebe bir futbol komedyası izledik. Burada izleyenler de değil de, izleten ve buna seyirci kalanlarla alakalı çok söylenecek şey var aslında. Ülke futbolunda eğer bir haksızlık olacaksa, burada kıstas hep Beşiktaş. Üst limit ya da çıta hep siyah beyaz.  Eviriyorlar, çeviriyorlar nasıl Beşiktaş'ı işin içine sokarız’ı tartışıyorlar. Aslında burada ki olay tam da yavuz hırsız muhabbeti. Ana vatanın 3 bir yanı sularla kaplı misali, 4 bir yanı düşmanlar ile kaplı bir camia Beşiktaş.


Takım saha içinde takır, takır oynar ama bir kısım tarafından ısrarla eleştirilir.

Son 1 senedir transfer hamleleri gayet mantıklıdır, ama birileri durmadan kurcalar, acaba nereden ne bulabiliriz derdine düşer. 101. Yıl da kaç(ırıl)an şampiyonluğun mimarları, yine ellerini ovuşturur, nereden nasıl emerimin derdine düşer.. 


Beyler! 

Karar verin, Beşiktaş'ın menfaatleri mi? Şahsi menfaatleriniz mi?

Kısacası her şey iyi giderken de yıkmayı çok iyi bilirler. Aslında bilmedikleri ya da kafalarının getirmediği asıl konu; yaptıkları bu şey’in adı muhalefet değildir. KARALAMADIR. Ve bu karalama, asıl ve yapıcı muhalefet yapanların önünü tıkamakla kalmayıp, yapılan iyi muhalefeti de itibarsızlaştırmaktadır. Yanlış anlaşılmasın. Şu an’a kadar bahsettiklerim, iç düşmanlar. Bir de dış mihraklar var! 


Stüdyolarda loş ışıklar ve kadın kokan şarkılarla fal ve büyüden bahsedenleri..

Lig’in tartışmasız en iyi futbol oynayan takımını sahaya sürdüremeyenleri..

Yazın,sporcu sağlığı bahanesi ile maçları 21:45’e alıp, kış şartlarına göre fikstür belirlemeyiz diyenleri saymıyorum bile.


İşte tüm bu olumsuz ortamın arasında, ŞENOL’un çocukları GÜNEŞ gibi doğdu yine ülke futbolunun üzerine. Saha'nın her bir zerresine basa, basa oynadı yine.  Bu çocukların emeklerine yazık etmeyin, etmelerine izin vermeyin beyler, silkelenin, kendinize gelin. Üzerlerine oynana tüm oyunlara rağmen 2 maç eksik ile 2 puan fark ile 2. Sıradalar. Sahada her zaman ki Beşiktaş vardı aslında. Ama asıl dikkat çeken konu ise, Şenol Güneş faktörüydü. Bunca baskı ve ayak oyunlarının içinde şu takımı ve bu oyuncuları küstürmeden, tüm olumsuzluklara karşı kalkan oldu.Tıpkı Trabzonspor ve Bursa da olduğu gibi takıma ve oyunculara değer kattı. 


Uzun lafın kısası değerini bilmek lazım bu çocukların, arkalarında durmak lazım dimdik! Bir takım düşünün ki; ezeli rekabet içinde olduğu bir takımın yöneticileri, diğer ezeli rekabet içinde oldukları takıma şu cümleyi kuruyor;  “ Önce Beşiktaş’tan çaldıkları şampiyonlukların hesabını versinler. Çaldıkları şampiyonlukların karşılığı, formalarında ki 1 yıldıza bedeldir”.. 


Hadi şimdi size hayırlı işler, bu çocuklara bol GÜNEŞLER beyler.


Şafak MALATYA

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI