Açıkladı... Beşiktaş Bayern Münih'i Nasıl Eler?

Son olarak Bochum'u çalıştıran teknik direktör İsmail Atalan, Beşiktaş - Bayern Münih eşleşmesi önemli açıklamalarda bulundu

Son olarak Bochum'u çalıştıran teknik direktör İsmail Atalan, Beşiktaş - Bayern Münih eşleşmesi için değerlendirmelerde bulundu ve Beşiktaş'ın Alman devini nasıl eleyebileceğini açıkladı. 

"Bayern Münih’e kurada Beşiktaş’ın çıkması, Almanlar’ı çok mutlu etti. Onlara göre kuradaki en zayıf halka onlardı. Ancak ben bunun böyle olduğunu düşünmüyorum. Beşiktaş’ın elbette şansı var. Şu an takım çalıştırmadığım için Manchester City’de Pep Guardiola’nın yanında geçen ay çalıştıktan sonra bir süredir Leipzig’in teknik ekibinde hücum taktikleri üzerine gözlem yapma fırsatı yakaladım. Beşiktaş’ı da, Almanya’daki maçta bu sayede canlı olarak izledim. Bayern’e kesinlikle sürpriz yapabilirler. Elbette karşılarında çok güçlü bir takım olacak. Hem tecrübeli hem de genç oyunculardan kurulu bir takım Bayern. Ancak asla yenilmeyecek bir takım değil! Onlara gol atmanın yaptığım analizlere göre tek yolu, hızlı hücumlar. Buna en iyi örnek de, ligde 2-0 kaybettikleri Hoffenheim maçı."

"Bayern'in kanatları savunmayı pek sevmiyor"

İlk golü hızlı bir taç atışı sonrasında, ikinci golü ise savunmanın hazırlıksız yakalandığı bir anda kullanılan serbest vuruşun ardından yediler. Bayern, temsilcimize karşı her iki maçta da geri çekilmeyecek ve topu rakip sahaya itecek. Bu arada da savunmanın orta saha çizgisinin orada olacağını düşünürsek, onların hücum yaptığı sırada kapılacak topların hızlı bir şekilde ileriye doğru taşınması gerek. Burada da Babel, Lens, Quaresma gibi hızlı kanat oyuncularının, hücumun her yerinde oynayabilen Talisca’nın yapacakları kilit rol oynayacak. Çünkü Bayern’in kanat oyuncuları, savunmayı pek sevmiyor ve tüm işi beklere bırakıyor. Ancak topu kapmak için savunma yaparken asla tamamen kale önünde bir duvar kurulmamalı, mümkün olduğu kadar boş alanları kapatarak, her oyuncu birbirine yakın oynayarak defans yapılmalı.

Gol yollarında sıkıntıları yok!

Sonuçta Bayern’in 1 numaralı gol silahı Robert Lewandowski olsa bile, Robben, Coman, Ribery, Vidal ve Tolisso’dan tutun kaleci dışında herkes, gol atma özelliğine sahip. Ayrıca işin savunma kısmında kanatları durdurmak için bire bir yerine örneğin Robben’i iki oyuncuyla durdurmak gerek. Bire bir bırakırsanız, sonuç pahalıya patlayabilir. Bayern şu anda Bundesliga’da en yakın rakibi Leipzig’e 8 puan fark attı ve tüm konsantrasyonunu Beşiktaş maçına verme olasılığı da yüksek. Zaten Almanya’da onlara kafa tutacak bir rakip; özellikle Jupp Heynckes’in tekrar hoca olmasından sonra çok zor gözüküyor.

Ulreich temennisi!

Oyuncular, sevmedikleri Ancelotti’nin gitmesi sonrasında Thomas Tuchel’i düşünen yönetimin direkt ayağına gitti ve Heynckes’i bizzat kendileri istedi. Alman hoca onlar için tam bir baba. Takım tekrar makina düzenine geri döndü. Manuel Neuer’in, 20 Şubat’taki maça yetişme olasılığı bulunuyor ama umarım kalede yine Sven Ulreich oynar. Ulreich kötü bir kaleci değil ancak Neuer gibi hiçbir zaman olamaz. Çünkü Neuer, bir kaleciden çok bir futbolcu gibi. Bayern onunla oynadığında sahada 11 futbolcuyla liberolu gibi oynuyor. Ulreich bu konuda yetersiz ve özellikle havadan gelen toplarda zaman zaman sıkıntı yaşıyor.

Fanatik

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI