Ahmet Ürkmezgil'den Şampiyonluk Açıklaması

Beşiktaş Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil , Beşiktaş'ın yeni sezondaki şampiyonluk şansını değerlendirdi

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil, son 2 sezonda olduğu gibi oturmuş kadrolarıyla 2017-2018’de de şampiyonluk için avantajlı olduklarını söyledi. Ürkmezgil, siyah-beyazlı takımın sezonun ilk haftasında Antalyaspor’u 2-0 mağlup ettiğini ve 2017-2018’deki hedeflerinin şampiyonluk olduğunu vurgulayarak, “Yeni sezonda da kesinlikle avantajlıyız.” dedi.

Kendisinin her zaman temkinli konuşan biri olduğuna dikkati çeken Ürkmezgil, ligde bütün takımların iyi kadrolar kurduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Dört büyükler ve Medipol Başakşehir iyi futbol oynuyor. Bu sezon kendini ispatlamış, oturmuş kadroya sahip ve takım olabilen ekipler başarıyı yakalayacak. Bu nedenle Beşiktaş ve Başakşehir’in avantajı var. Bir arada oynamaya alışkın takımlar. Galatasaray ile Fenerbahçe yeni ve iyi oyuncular transfer etti. Kadro bütünlüğü sağlayan, beraber oynama alışkanlığına sahip takımlar yarışta şanslı olacaklar.”

Ortaya konulan futbol umut verici

Sezon başı olmasına rağmen Beşiktaş’ın ortaya koyduğu futbolun kendisini umutlandırdığını aktaran Ürkmezgil, “Çok mükemmel oynamadık ama takımın çok daha iyi olacağına dair güzel işaretler vardı. Ne kadar dünya çapında olsa da bize nasıl uyum sağlayacağını merak ettiğim Pepe, muhteşem futbol oynadı. Caner sakatlıktan harika bir şekilde döndü. Cenk’in hareketli futbolunu gördük. Negredo’nun olduğu ortamda umut verdi. Futbolumuz olgunlaştıkça takım daha iyi olacak. Şampiyonlar Ligi maçlarına kadar hazır oluruz.” diye konuştu.

Rakip takım yöneticilerinin Beşiktaş ile ilgili açıklamalarına değinen Ürkmezgil, kendilerine yönelik eleştirilerin normal olduğunu kaydederek, “Beşiktaş, son iki sezonun şampiyon takımı. Meyve veren ağaç taşlanır. Hedef tahtası seçilmesi doğal, ben yadırgamıyorum. Önemli olan bel altına inmeden tenkitler olması. Bizim buna alışkın olmamız gerekiyor. Orantısız olursa koskoca Beşiktaş Kulübü bunların karşısında sessiz kalmaz. Bizim şu anki tavrımız ‘Efendi Beşiktaş’ şeklinde.” değerlendirmesinde bulundu.

Seyircisiz maç Türk futbolu için acı verici bir şey

Beşiktaş’ın Antalyaspor ile yaptığı karşılaşmada, bir maç seyircisiz oynama cezası nedeniyle siyah-beyazlı taraftarların Vodafone Park’ta olmamasına değinen Ürkmezgil, “Seyircisiz maç Türk futbolu için acı verici bir şey.” ifadesini kullandı.

Sezonun açılış maçında bu talihsizliği yaşadıklarını ve taraftarların Pepe ile diğer transferleri ilk müsabakada izleme fırsatından yoksun kaldığını anlatan Ürkmezgil, şunları söyledi: “Sezonun ilk maçı maalesef çağ dışı bir şekilde oynanmış oldu. Ceza, hiçbirimizin kabul etmediği şekilde geldi. Başka bir statta yaşanan olaydan dolayı ceza aldık. Taraftarlar kaç aydır maçları bekliyor. Başkanımız Fikret Orman’ın sağduyusuyla olabilecek sıkıntılar önlendi. Taraftarlar Pepe’yi göremedi, dört gözle onu bekliyorlardı. Gelir kaybımız oldu. Dolu bir statta ilk maçımızı oynayacaktık.”

Ahmet Ürkmezgil: Pepe çok yetenekli ve akılı bir oyuncu

Antalyaspor karşısında başarılı futbolunu bir golle süsleyen Pepe’nin performansına değinen Ahmet Ürkmezgil, “Benim zamanımda klasik liberolar vardı. Bunlar genelde çok ağır olurlardı. Pepe de eski dönemin libero oyuncuları gibi geriden oyunu iyi başlatan bir isim. Çok yetenekli ve akıllı bir oyuncu. Eskinin liberolarından farkı hızlı olması. Goldeki zamanlaması aklın ve çevikliğin ürünüydü.” diye konuştu.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI