Ali Gültiken'in Anlatmak İstediği Bu Fotoğrafta Gizli

Beşiktaş'ın efsanevi futbolcusu Ali Gültiken'in TRTSpor'da yaptığı yorum büyük yankı uyandırdı.

Beşiktaş'ın efsanevi futbolcusu Ali Gültiken'in TRTSpor'da yaptığı yorum büyük yankı uyandırdı. Beşiktaş'ın üçlüsü Metin-Ali-Feyyaz'ın Ali'si bugünlerde TRTSpor'da yorumculuk yapıyor. Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ’ın Antalyaspor karşılaşması sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamaya, kulübün efsane futbolcularından Ali Gültiken sert tepkide bulundu. 

Kocadağ’ın penaltı beklediği pozisyon için televizyon programlarında yorumculuk yapan isimlere seslenerek, “Beşiktaşlı yorumcular diğer yorumcuları biraz izlesin. Onlar gibi sesleri çıkmalı” ifadesini  kullandı. 

“KOCADAĞ SÜTLAÇ SATIYOR! HÜKÜM VEREMEZ... ”

Beşitaş As başkanın bu sözleri üzerine Gültiken, “Emre Kocadağ ticari anlamda sütlaç satıyor. İşi bu. Siz bu konuma geldiniz diye herkese, neyi ne yapacağı konusunda hüküm veremezsiniz” tepkisini gösterdi. 

Bu sözlerin ardından Beşiktaş'ta yönetime yakın sosyal medya fenomenleri Ali Gültiken'i eleştiri yağmuruna tuttu. Gültiken'e, ''Adam namusuyla sütlaç satıyor. Sen ne yapıyorsun?" diye yorumlar yapanlar oldu. 

İlginçtir, son dönemde, Çebi, Fikret Orman ve Yıldırım Demirören'e yakınlığıyla bilinen sosyal medya fenomenlerinin sadece Ali Gültiken'e değil, Rıza Çalımbay, Metin Tekin Feyyaz Uçar gibi Beşiktaş'ın unutulmaz futbolcularına hakarete varan eleştiriler yapmaları dikkat çekti.  

Peki Ali Gültiken ne demek istedi? 

Ali Gültiken Türkiye'nin eğitimli futbol adamlarından. Yaklaşık iki yıl önce Beşiktaş'ı futbolun içinden gelen kişilerin yönetmesi için harekete geçen bir grup kongre üyelerinin desteğiyle Beşiktaş camiası içinde birçok toplantıya katıldı. Yaklaşık 1 yıl boyunca Türkiye'nin dört bir yanındaki dernek toplantılarına katıldı ve Beşiktaş'ın kurtuluş projesini açıkladı. Gültiken'in görüşü; dünyanın önde gelen futbol takımlarında olduğu gibi Beşiktaş'ı futbolun içinden gelen kişilerin yönetmesi yönündeydi. Hakkı Yeten'li, Süleyman Seba'nın başkanlık yaptığı dönemlerde Beşiktaş'ın büyük atılımlar yaptığına vurgu yaptı. Oluşturacağı yeni yönetimde Beşiktaş formasını giymiş önemli isimler ve iş hayatında başarıya ulaşmış profesyoneller olacaktı. Gültiken, Beşiktaş'ta gerçek kurumsallaşmanın yapılması için birçok üst düzey CEO'yla görüşmeler yaptı, onların da büyük desteğini aldı. Gültiken'in toplantıları; Beşiktaş camiasında büyük yankı bulurken o dönem ve şimdiki düzende yönetim koltuğunda oturan Beşiktaşlı yöneticileri rahatsız etti. Çünkü Beşiktaş'ı uzun süredir kongre sisteminin belirlediği kişi ve derneklerin seçtiği kişiler yönetiyor. Ali Gültiken Beşiktaş'ın mevcut sistemi içinde desteği bulamadığı için başkanlık seçimine girmedi, giremedi. Daha doğrusu sistem dışı kaldı. Onun yolunda ilerleyen, onunla hemen hemen aynı görüşleri savunan Hürser Tekinoktay ise sadece 297 oy alabildi. 

Dünyanın şu an anda tartışmasız en başarılı kulübü Bayern Münih'i Alman futbol devinin unutulmaz futbolcuları yönetiyor. Oysa 23 Ağustos 2020 tarihinde yani yaklaşık 1 ay önce Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldıran Bayern Münih'in başında CEO olarak Karl-Heinz Rummenigge bulunuyordu.  Yıllarca başkanlık yapmış olan unutulmaz futbolcu Beckenbauer, kulübün Süleyman Seba statüsünde artık onursal başkanı. Kulübü ve kulübe ait şirketi futbolu çok iyi bilen, bunun yanında dünyadaki gelişmelere açık belli kültürleri olan insanlar yönetince tabii ki hem sportif hem de mali başarı kendiliğinden geliyor. Bu üç futbol adamının tüm futbol dünyasında etkisi de çok büyük. Her türlü demeçleri dünya spor basınında yer buluyor. Futbol yaşantıları sonrası iyi eğitim gören isimler yönetimde yer alıyorlar. Altyapıda da daha kulüpte görev yapmış futbolculardan kurulu bir görev dağılımı var.  Alman devi, geçen sezon mali tablosunda toplam tam 657.4 milyon Euro (5.9 Milyar TL.) gelir elde etti. 

Ali Gültiken'in, "Emre Kocadağ'ın işi sütlaç satmak, yorumculara hüküm veremez" sözünün ardında bu gerçekler var. Gültiken'in tanıyanlar, onun Emre Kocadağ dahil hiç kimseye hakaret etmek istemeyeceğini bilir. Beşiktaş'ın Ali'sinin sisteme olan sitemidir sadece bu sözler... 

Erce Kaftan 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI