Aslıhan Elif Gürbüz: Beşiktaş çılgına çevirdi

Kartalhaber yazarı Aslıhan Elif Gürbüz yazdı

YORGUN KARAKARTAL NEFES ALDIRMADI!

Bugün sahada 90 dakika boyunca baskısını sürdüren, her fırsatta gol arayan takımın hafta içi bir Şampiyonlar Ligi maçı yaptığı unutulmamalıdır. Konuşmanın yanı sıra şampiyonluğu biz hakediyoruzu futboluyla betimleyen futbolcular elbette ki rakip takımı çılgına çevirecektir. Futbolcuların baskısını, taraftarın coşkusunu hisseden Antalyaspor’lu futbolcuları çileden çıkaran hakem kararı değil Beşiktaş’ın devrilmez oluşudur. İki takımın da hücuma yönelik oyununda bir kaleden öteki kaleye giden topu Beşiktaş’ta kullanan ayakların kalitesi son darbe olmuş ve Antalyaspor’lu futbolcuların gardını düşürmüştür ki bu psikoloji elbette Karakartala yaradı.

İlk onbirler açıklanınca baktım santrafor mevkiinde Cenk yazıyordu ancak sahaya çıkmadı sanırım. Boş agresiflikler yapmak yerine sahada ‘Ben buradayım’ demesi gerekir önce. Zira hiçkimse vazgeçilmez değildir. Ömer’in formayı hakettiği gerçeği, Aboubakar’ın istekli oyunu ve bulduğu golleri  rekabeti kızıştırmışken Cenk’i gören olursa söylesin; Bu mevkiide yerler kaygan dikkat etmek gerek!

Beşiktaş’ın Rıza Çalımbay’ın başında olduğu takımlarla yaptığı maçlar olağanüstü sert geçiyor. Anlamsız fauller yapılıyor. Bu maçta birçok pozisyonda gereksiz güç gösterisi yapıldı. Takımın başında Rıza Hoca değil başka biri olsa futbolcuları ‘kasap’ olarak sahaya sürdüğünü düşünürdük.. Ancak yine de hocayı kendi sahasına kapanıp beraberliğe fit olan klasik Anadolu takımı mantığı yerine hücuma yönelik oyunundan dolayı tebrik etmek gerekir.

Bir tebrik de Antalyaspor kaleci antrenörüne. Geçtiğimiz yıllarda ellerinin arasından(!) kayan topları tutmayan pardon tutamayan Ferhat’ın içinden bugünkü gibi bir panter çıkarmak için büyük çaba vermiş olmalı..

Bu maç trafiğinde ardı ardına gelen galibiyetler elbette ki efsane ancak bugün buruk bir sevinç yaşanıyor. 70. Dakikada Tolgay’ın yerine giren Caner’in girdiği ikili mücadele sonucunda yerde kaldı ve oyuna devam edemedi. İlk edinilen bilgilerde aşil tendonunun koptuğunu duyan herkes yıkılmıştır herhalde. Futbolun doğasında var olan şeyler olsa da sakatlıklar herkesi oldukça fazla etkiliyor. Özellikle sakatlıklardan çok fazla çekmiş Beşitaş taraftarını.. Caner Erkin’in en kısa zamanda sahalara dönmesini umuyoruz.. Geçmiş olsun FİŞEK!!

ASLIHAN ELİF GÜRBÜZ 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI