Beşiktaş rekor kırdı

Lig liderliğine ambargo koyan, adım adım 3. yıldıza koşan Siyah-Beyazlılar, etkili hücum hattına ek olarak başarılı savunma hattıyla da rekor kırdı.

Lig liderliğine ambargo koyan, adım adım 3. yıldıza koşan Siyah-Beyazlılar, etkili hücum hattına ek olarak başarılı savunma hattıyla da rekor kırdı. 23. haftalar itibariyle son 7 sezonun en az gol yediği dönemini geçiren Beşiktaş’ta; geri bölgeden gelen Atınç ve Gökhan Gönül gibi isimlerin hücuma da katkı sağlaması başarıyı getiriyor.


Spor Toto Süper Lig’de önceki akşam Çaykur Rizespor’u devirerek liderliğini sürdüren Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş’in yönetiminde adeta ışıl ışıl parlıyor. Ek yakın takipçisi Başakşehir’e 4 puan fark atarak 53 puanla zirvedeki yerini koruyan Kara Kartal’ın yıldızları, 23 haftanın sonunda rakip fileleri 45 kez havalandırıp kalesinde 18 gol görerek elde ettiği 27 averajla bu alanda ligin da en başarılı takımı olarak dikkat çekiyor.

Ligde 16 galibiyet alan tek takım olan Siyah-Beyazlılar, 23. hafta performansı dikkate alındığında Şenol Güneş’le birlikte son 7 sezonun en iyi savunma performansını ortaya koydu. Beşiktaş, bu 7 sezonluk savunma performansında 4 kez 22’şer gol yedi ve 0,9 ortalama yakaladı. Son 7 sezonluk bölümdeki en çok golü 2012-2013’te yiyen ve 1,4 ortalama tutturan Siyah-Beyazlılar, 2010- 2011’de ise 27 golle 1,1 oranında kaldı. Kartal, bu sezon ise bu oranı 0,7’ye düşürdü.

Savunma uçuşa geçti

Beşiktaş’ta son haftalarda savunma oyuncuları da gole katkı vermeyi başardı. Son 3 maçta 5 gol atan Kara Kartal’da bunların ikisi savunma oyuncularının ayağından geldi. Ligin 21. haftasında Beşiktaş’ın Akhisar Belediyespor’u Vodafone Arena’da 3-1 yendiği maçta stoper Atınç Nukan, takımının son golünü kaydetti. Önceki günkü Rizespor mücadelesinde ise sağ bek Gökhan Gönül, takımına galibiyeti getiren golü attı. Siyah- Beyazlılar’ın savunma oyuncuları bu sezon ligde toplam 7 gole katkı verdi. 3 gol atan atan Marcelo Guedes, takımının en golcü savunma oyuncusu olurken; Adriano Correia, Atınç Nukan, Gökhan Gönül ve Luiz Rhodolfo birer kez fileleri havalandırdı.

Atiba göz kamaştırıyor

Siyah-Beyazlılar’da takım istatistiğine ek olarak oyuncular da birçok önemli form grafiğinde ön plana çıkıyor... Ligde 23 haftanın sonunda 16 golle krallık yarışında açık ara zirvede yer alan Cenk Tosun’a ek olarak Ricardo Quaresma, 10 asistle Wesley Sneijder’la birlikte bu alanda en başarılı isim olarak dikkat çekiyor. 13 lig maçında görev yapan Talisca, oyun başına 3 şut ortalamasıyla rakiplerini geride bırakırken; 21 mücadelede yüzde 95’lik başarılı pas istatistiği yakalayan Atiba da etkili görüntüsüyle göz kamaştırıyor.

Gol krallığı

Cenk Tosun 16 gol
Riad Bajic 10 gol
Vagner Love 10 gol

Asist krallığı

Quaresma 10 asist
Sneijder 10 asist
Deniz Türünç 8 asist

Maç başına ortalama şut

Talisca 3,00
Vagner Love 2,70
Rodallega 2,68

Başarılı pas yüzdeleri

Atiba 94,8
Deniz Vural 91,4
Semih Kaya 90,6

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI