Beşiktaş Sompo Japan 83-93 Anadolu Efes

Spor Toto Basketbol Ligi'nde Beşiktaş Sompo Japan ile Anadolu Efes arasında oynanan mücadele nefes kesti

Spor Toto Basketbol Ligi'nde Beşiktaş Sompo Japan ile Anadolu Efes arasında oynanan mücadele nefes kesti. Akatlar Spor Kompleksi'nde oynanan mücadeleyi Anadolu Efes tecrübesiyle kazanmasını bildi. İlk yarısı da Anadolu Efes'in 49-23 önde götürdüğü mücadelede Beşiktaş Sompo Japan'da Stimac'ın 26 sayısı galibiyete yetmedi. Spor Toto Basketbol Süper Ligi 15.haftada Beşiktaş Sompo Japan kendi sahasında konuk ettiği Anadolu Efes’e 83-93 yenildi.


Bu sonuçla Beşiktaş Sompo Japan 4.mağlubiyetini alırken Anadolu Efes 13.kez sahadan galip ayrıldı.

Mücadele karşılıklı basketler ile başladı ve ilk molaya 10-12 Anadolu Efes önde girdi. Mola sonrası periyot bitene kadar oyundaki üstünlüğünü devam ettiren Anadolu Efes 22-27 periyotu önde kapattı.

İkinci periyot iki takımın bulduğu karşılıklı basketlerle başladı, skor 27-31’ken Anadolu Efes molası geldi. Mola sonrası oyun çok fazla değişmedi, fark Anadolu Efes lehine 4-8 bandında gidip geldi. Konuk ekip moladan iyi dönerek bulduğu sayılarla 42-49 ilk yarıyı önde bitirdi.

Anadolu Efes’in bulduğu 49 sayı aynı zamanda Beşiktaş Sompo Japan’in bu sezon evinde en çok yediği ilk yarı sayısı olarak kayıtlara geçti.

İkinci yarı Beşiktaş Sompo Japan’in baskılı savunması ile başladı ancak Anadolu Efes Cedi’nin basketleri ile 54-61 TV molasına önde girdi. Thompson’ın üç sayılık atışı ile skor 59-61’e gelip fark iki sayıya kadar indi. Ancak konuk ekip Thompson’ın periyot sonundaki top kayıplarını iyi değerlendirip son çeyreğe 68-72 önde girmeyi başardı.

Final periyotuna iyi giren Anadolu Efes farkı 7 sayıya kadar çıkarttı, 70-77. 38.dakikada skor 83-86’ya gelince Anadolu Efes molası geldi. Mola dönüşü Efes Honeycutt'ın 3 sayılık basketi skoru 89-83'e getirdi ve maçın kırılma anı oldu. Geri kalan dakikalarda hata yapmayan konuk ekip maçı da 83-93 kazanmayı başardı.

Anadolu Efes’te Cedi 18 sayı 3 ribaunt, Maxim Mutaf 16 sayı ve Brown 13 sayı 7 ribaunt 4 asist kaydetti. Beşiktaş Sompo Japan’de Stimac 26 sayı 13 ribaunt, Weems 13 sayı 3 ribaunt ve Thompson 12 sayı 9 asist ile oynadı.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI