Beşiktaş'ın Çin Çıkarması The Guardian'da Manşet Oldu

Beşiktaş'ın Çin Kampı aracılığıyla dünyaya açılma projesinin yankıları başladı.

İlk aşamada ilk kez gittiği Çin'de ortamı tanımak, tecrübe edinmek isteyen Siyah-Beyazlılar Schalke 04 ile hazırlık maçı yapmıştı. Beşiktaş'ın Çin'deki bu kısa süreli macerası İngiliz gazetesi The Guardian'a manşet oldu.


''Türkiye'nin Chelsea'si Olacak''



The Guardian, Beşiktaş'ı manşete Çin açılımı haberiyle taşırken, ''Türkiye'nin Chelsea'si olacak'' ifadesini kullandı.


Orman ile Röportaj Yaptılar


Beşiktaş'ın Çin pazarına çılması için yaklaşık 2 yıldır büyük çaba gösteren Fikret Orman aynı gazeteye röportaj verdi. Orman  bu röportajda, Orman, röportajında, ''2012 senesinde Beşiktaş'a başkanı olduğum dönemlerde kimse bu kulübün başkanı olmaya yanaşmıyordu. Biz bu görevi kabul ettik ve göreve başladık. Chelsea, Beşiktaş'ta yer alan Ortaköy semtine benzeyen bir yer. Fakat onların dünya genelinde 300 milyon taraftarı var. Beşiktaş'ın da olabilir. Neden olmasın? Beşiktaş'ta dünya genelinde bilinen bir kulüp ve şu an için 30 milyon taraftara sahibiz. Ana hedefimiz bu rakamı 100 milyona çekmek. Çin'de ilk kez yaptığımız kamp bu yönde bir adımdı. Çin'e yaptığımız bu ziyaret uzun dönemin yalnızca bir parçası olacak çünkü gelecekte benzer turlar tekrar yapılacak. Sadece Çin de değil, Malezya, Endonezya ve ABD için de gelecekte kamp yapma fikrimiz var. '' şeklinde konuştu. 



Türkiye Süper Ligi'nde de büyük oyuncu ve yeteneklerin olduğunun altını çizen Orman, ''Artık Beşiktaş'ın Türkiye dışına açılma vakti geldi. Global anlamda bir marka olabilmemiz adına ilk adım buydu. Bizde de Quaresma, Pepe, Talisca gibi dünya ünlü yıldızlar var. Globa bir marka kolay olunmuyor. Uzun vadeli planlar gerektiriyor. Biz de adım adım gideceğiz'' şeklinde sözlerini bitirdi.


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI