Beşiktaş'ta Transfer Krizi

Beşiktaş'ta son olarak 2. başkanı Ahmet Nur Çebi'nin sitemkar açıklaması büyük yankı uyandırdı

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Şenol Güneş ile Fikret Orman transferi yürütüyorlar. Gerçekten onların ne planladığını bilmiyorum. Doğru olan neyse yapacaklardır" sözlerini kullanırken, bu açıklamadan bir hafta sonrasında ise Şenol Güneş, "Transferi ben yapmıyorum. Yönetim yapıyor. Konuşmam doğru olmaz" ifadeleriyle dikkat çekmişti.

Peki Şenol Güneş'in bu sözlerinin arkasında neler yatıyor? İşte Beşiktaş'ta yaşanan transfer süreci... 


MITROVIC TRANSFERİNDE BÜYÜK ŞAŞKINLIK

Öncelikli olarak Denis Boyko, Alexis Delgado, Gökhan İnler, Matej Mitrovic, Aras Özbiliz transferlerine onay vermeyen Şenol Güneş, Boyko transferinde Fikret Orman'ın ısrarı sonrasında geri adım atmıştı. Yönetimin getirdiği oyunculara yeteri kadar süre vermeyen deneyimli taktisyenin Mitrovic'in gelişinde de bonservis bedelinin uygun olması halinde onay verdiği ancak siyah-beyazlıların 4.2 milyon euroluk bonservis ödemesi sonrasında bir hayli şaşırdığı belirlendi. Yönetime her fırsatta "Bedava ya da bonservisi uygun olursa istenen futbolcuyu alabilirsiniz" ifadesini kullanan Şenol Güneş, Mitrovic'te ise hayal kırıklığına uğramış oldu.

Bu süreç şampiyonlukla atlatılırken, Şenol Güneş'in sözleşmesinin bir anda uzatılması, takımın Çin'e gidişi, maaş konusunda yaşananlar ve Lucescu milli takıma gelmeden önceki teklif durumları ortamı bir hayli alevlendirdi. Bunların hepsinin üstü kapatılırken, Güneş'in ise özellikle transfer sürecinden rahatsız olduğu yeniden tescillendi.

NEGREDO, MEDEL, LENS'İ İSTEMEDİ

Beşiktaş'ta Marcelo'nun Lyon'a gönderilmesini istemeyen, gerçekleşince de öncelikli olarak stoper takviyesi talep eden Şenol Güneş'in bu sözü yerine getirilmedi. Yönetimin hamleleri Alvaro Negredo, Gary Medel ve Jeremain Lens oldu.

ÖNCELİKLİ JONATHAS'I İSTEDİ

Forvete Rubin Kazan'dan Jonathas ya da Trabzonspor'a giden Burak Yılmaz'ın alınmasını talep eden Şenol Güneş için Rus ekibinin kapısı çalındı ve bonservis bedeli olarak 5 milyon euro istendi. 28 yaşındaki Brezilyalıya 2.5 milyon euro da maaş verilecekti. Yönetim, "Bonservisle değil, bonservissiz forvet alacağız" sözleriyle Şenol Güneş'i Jonathas'ın alınmamasına ikna etti. Buna rağmen Negredo'ya 2.5 milyon euro bonservis ödenirken oyuncuya da yıllık garanti 4. milyon 350 bin euro maaş karşılığında anlaşıldı

Burak Yılmaz'da da taraftarın tepkisi sonrası geri adım atılırken, yönetim forvet krizini Jonathas yerine Negredo'yu bonservisle alarak çözmekle karar kıldı. 

BEKLENEN STOPER GELMEDİ; GUSTAVO GOMEZ...

Gary Medel konusunda, "Aradığım tarzda değil" ifadelerini kullanan Şenol Güneş, yönetimin hamlesi sonrasında "İkna oldu" yorumlarına rağmen transferde geri durdu. Israrla Marcelo'nun yerine AC Milan'dan Gustavo Gomez'i isteyen 65 yaşındaki çalıştırıcının bu ısrarı da karşılık bulmadı. Lens konusunda da öncelik olmadığını hatırlatan Şenol Güneş, stoper beklerken, arka arkaya yeni isimlerle karşılaştı.

Ligin ikinci haftasındaki Kasımpaşa maçındaki beraberlik sonrası Beşiktaş'ta Yönetim - Şenol Güneş arasında ipler gerilirken, Şenol Güneş'in istediği stoper transferinin yapılıp yapılmayacağı da merakla beklenmeye başlandı.

ŞENOL GÜNEŞ'İN TRANSFERİNİ İSTEMEDİĞİ İSİMLER

Denis Boyko - (Kulüp aranıyor)
Matej Mitrovic - (Yedek kadroda)
Aras Özbiliz - (Kulüp aranıyor)
Alexis Delgado - (Elden çıkarıldı)
Gökhan İnler - (Başakşehir'e gitti)
Alvaro Negredo - (3 maçta 30 dakika süre aldı)
Gary Medel - (Kasımpaşa maçında 15 dakika oynadı)
Jeremain Lens - (Kasımpaşa maçında 15 dakika oynadı)

Sporx

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI