Beşiktaş'ta transfer rezaleti

Beşiktaş basketbol şubesinde transfer rezaleti yaşandı

Geçtiğimiz hafta  bütün koşullarda anlaşılan ve transferi gerçekleşen Pooh Jeter transfer yasağının kaldırılamamasından dolayı lisan çıkartılamadı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'la 2 hafta önce toplantı yapan ve Siyah-Beyazlı kulübün FIBA'dan transfer yasağının kalkması için anlaşan Beşiktaş Coachu Ufuk Sarıca, başkanın sözüne güvenip yıldız oyuncuyu İstanbul'a getirip, antrenmanlara almıştı. Ye'i transfer için ve takımın ödemeleri için söz alan Ufuk sarıca toplantı sonrası istediği transferi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamıştı. Çin liginde oynayan yıldız oyuncu Beşiktaş'a transfer edildi ve sözleşme imzalandı. Fikret ormanın talimatıyla eski dönem borçları kapatan basketbol şubesi  son dakika eski oyuncu Lampe'ye gelen borçlar nedeniyle transfer yasağını kaldıramayıp lisan çıkaramadı. Başkan Fikret Orman'ın yaşanan transfer rezaleti nedeniyle basketbol şube yönetiminden ve idari kadrodan rapor istediği öğrenildi

Kumuşoğlu'dan ilginç açıklama 

Beşiktaş Basketbol Şubesi Sorumlusu Cihat Kumuşoğlu, Pooh Jeter'in transferini gerçekleştiremediklerini duyurdu. 

Kumuşoğlu şöyle konuştu: 
“Pooh Jeter’ı Çin Ligi’nin bitmesinin ardından geçtiğimiz hafta İstanbul’a getirdik. 1 hafta kendisini en iyi şekilde misafir ettik. Bu sürede karşılıklı olarak memnuniyet hep üst seviyede oldu. Takımımızın şu anda ligde bulunduğu konum ve başarısı herkesin takdirini kazanmış durumda. Sezon başından beri zaman zaman transfere ihtiyacımız olsa da hiçbir takviye yapmadan takım içindeki ahengi bozmayarak bugünlere kadar geldik. Bu durumu da göz önüne alarak mevcut kadromuz ile sezonu tamamlama kararı aldık.”

Basketfaul'un notu: Geçmiş borçlarla ilgili olarak FIBA'nın koyduğu yasak kaldırılmadan yani o paralar ödenmeden bu transfer yapılamayacaktı. Beşiktaşlı yöneticilerin bu durumu bilmemesi mümkün mü? Koskoca Beşiktaş'ta böyle bir hata nasıl yapılabilir, anlaşılır gibi değil.  

Necip Kapanlı: Beşiktaş yönetimine kırık not 

Sezon içinde çeşitli nedenlerle ama tabii ki genelde güçlenmek amacıyla kadrosuna yeni oyuncu katmayan takım kalmadı... Biri hariç: Beşiktaş Sompo Japan... Her takım ortalama 3 değişikliğe gitti, Beşiktaş Ağustos ayında neyse, bugün de o...

Bu kötü birşey değil. Hele hele işleriniz iyi gitmişse istikrarın ancak yararlarından söz edilebilir ama çok başarılı sonuçlar da alınmış olsa koç gözüyle bakıldığında ve daha önemlisi bir üst seviye, yani play-off'lar hesaba katıldığında elbette takviye söz konusu olur. Bütçeler dikkate alındığında BSL'nin en başarılı ekibi kuşkusuz Beşiktaş. Yönetim bu durumdan mutlu olabilir ve yeterli görebilir. Koç ise daima fazlasını hayal eder ve koşulları zorlar. Bu tür koçların takımları zor olanları başarmaya çalışır. Ufuk Sarıca'yı Ufuk Sarıca yapan özelliği de budur. Pınar Karşıyaka'nın şampiyon olduğu sezon play-off'ta elenmiş olsa hangimiz kötü bir yıl geçirdiklerini düşünebilirdik? Sarıca ise daha fazlasının peşinden koştu ve devlerin arasından Karşıyaka'yı şampiyonluk kürsüsüne çıkardı.

Beşiktaş birçok takıma göre çok daha mütevazı bir kadroyla ligi ilk üç sırada bitirmeyi büyük olasılıkla garantiledi, hatta ikincilik şansları dahi var. Koskoca Beşiktaş nasıl olur da koçun bir, sadece "1" transfer isteğini gerçekleştiremez. Ve dahası nasıl olur da bir yönetici çıkıp, "Sezon başından beri zaman zaman transfere ihtiyacımız olsa da hiçbir takviye yapmadan takım içindeki ahengi bozmayarak bugünlere kadar geldik. Bu durumu da göz önüne alarak mevcut kadromuz ile sezonu tamamlama kararı aldık." der? Gerçek böyle değilken... 

Maalesef Beşiktaş'ın basketbol şubesinde paraları zamanında ödememek gelenek haline geldi ve bu nedenle FIBA defalarca Beşiktaş'a transfer yasağı koydu. Yeni yönetimin eskiden kalma borçlarla karşılaştığını hepimiz biliyoruz ama kendi davranışları da çok farklı olmadı, gecikmeler bu dönemde de sürdü.

Transfer bu nedenle gerçekleşememişken Kumuşoğlu'nun "Ahengi bozmayalım" açıklamasına çocuklar dahi inanmaz. Pooh Jeter bir fark yaratabilirdi, ya da yaratamayabilirdi. Ama Sarıca, play off'lar sırasında zengin bir oyun kurucu rotasyonunu istememiş olabilir mi?

Kulübün mali durumu eski borçları ödeyecek durumda değilse Pooh Jeter'i getirmek niye? Kapalı devre koç Sarıca ile konuşur, transferin mümkün olmayacağını anlatırsınız. Bu konuda aranızda kalmış olur ve sadece bizim değil, global basketbol dünyasının diline düşmemiş olurdunuz.

Çok şeyin iyi gittiği Beşiktaş'ta belli ki futboldaki başarıdan sonra basketbolun alabileceği iyi sonuçlara ihtiyaç kalmadığını düşünüyor yönetim. Tabii ki Sarıca yine hayallerini gerçekleştirmeye çalışacak ama bu konuda yönetimden yeterli destek alamadığı da muhakkak...


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI