Beşiktaş'ta transferde gündem Vida

Beşiktaş transfer gündemine geçen sezon renklerine katmak istediği Vida'yı aldı

Beşiktaş geçen sezon da Hırvat futbolcu Domadoj Vida transferi için uğraş vermiş ancak 10 milyon Euro bonservis bedeli belirleyen Dinamo Kiev’in indirime yanaşmaması üzerine bu transferi gerçekleştirememişti. 

Beşiktaş’ın basın sözcüsü Metin Albayrak da bir açıklamasında, Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımında forma giyen Domagoj Vida’nın Beşiktaş’a gelmeyi çok istediğini, Hırvat oyuncunun bonservisinin yüksek olduğunu dile getirmişti. Ukrayna temsilcisinin, futbolcuyu bırakmaya niyeti olmadığını vurgulayan Albayrak, "Vida, Beşiktaş’a gelmeyi çok istiyor. Hatta eşini Kiev’e bile götürmedi. İstesek bugün alabiliriz ancak bonservisi 10 milyon avro. Bizim bütçemiz ve şartlarımız belli." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Domagoj Vida’nın Dinamo Kiev ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2018’de sona eriyor. Beşiktaş yönetimi bu sefer Ukrayna ekibinin daha düşük bir bonservis bedeline razı olabileceği hesapları yapıyor. Zira eğer futbolcu kulübüyle sözleşme yenilemezse, 1 sene sonra tamamen serbest kalmış olacak. Stoper konusunda arayışlarını sürdüren Beşiktaş’ta çok sayıda isim gündeme gelmekle birlikte, Vida ile ilgili yaşanacak gelişmeler ana belirleyici olacak.
 
Galatasaray’da Igor Tudor’un göreve gelmesinin ardından sarı kırmızılı kulüp de oyuncuya ilgi göstermişti. Hırvat teknik adamın vatandaşını takımda görmek istediğini belirtmesinin ardından temas kurulmuş, ancak yıllık 4 milyon Euro ücret talebi fazla bulunduğu için transferden vazgeçilmişti.

Domagoj Vida kimdir? Domagoj Vida hangi mevkide oynuyor? 

1989 doğumlu olan Domagoj Vida futbola Hırvatistan’ın Osijek takımında başladı., 2010 senesinde 3 milyon Euro bonservis bedeliyle Bayer Leverkusen’e transfer oldu. Burada geçirdiği 1 sene sonunda sadece 9 maçta forma şansı bulabilen 27 yaşındaki futbolcu 2011’de Dinamo Zagreb’e döndü. Hırvat ekibinde golcülüğü ile de ön plana çıkan Vida 2013 yılında Dinamo Kiev’e 5 milyon Euro karşılığında transfer oldu. Hırvatistan Milli Takımı’nın önemli oyuncularından biri olan Vida, milli formayı 38 kez giydi. Domagoj Vida A Milli Takımızın Hırvatistan ile oynadığı karşılaşmada da 90 dakika görev yaptı.
Stoper dışında sağ ve sol bekte de forma şansı bulabilen başarılı futbolcu daha çok stoperde görev yapıyor. 
Beşiktaş’ın transfer etmek istediği Domagoj Vida’nın bu sezon oynadığı maçlar - Domagoj Vida transfermarkt

Domagoj Vida, bu sezon Dinamo Kiev formasıyla 36 maça çıktı ve 4 kez gol attı. Hırvat savunmacının transfermarkt değeri ise 9 milyon Euro

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI