Beşiktaş'tan muhteşem geri dönüş

Beşuktaş Sompo Japan Basketbol Takımı, İtalya'nın Dinamo Sassari takımını Kylie Weems'in son saniye üçlüğüyle 75-74 mağlup etti

Beşuktaş Sompo Japan Basketbol Takımı, İtalya'nın Dinamo Sassari takımını Kylie Weems'in son saniye üçlüğüyle 75-74 mağlup etti  

Beşiktaş Sompo Japan, FIBA Şampiyonlar Ligi E Grubu beşinci maçında Dinamo Sassari öönünde son 3 dakikada 9 sayı geriden gelerek mücadeleyi kazanmasını bildi. 

İlk devreyi 38-34 önde kapatan Beşiktaş Sompo Japan  3. çeyrekte çok kötü bir performans gösterdi ve bu çeyreği 56-51 yenik kapadı. Maçın son 3 dakikasına kadar 4. çeyrekte hücumda kötü bir oyun ortaya koyan Beşiktaş maçın bitmesine dakikad kala 9 sayıdan maça ortak oldu. 

Potanın Kartalları son hücumda Kyle Weems son müthiş bir soğukkanlılıkla son saniyede 3 sayılık basketle Beşiktaş'a galibiyeti getirdi. 

İşte Beşiktaş'a galibiyeti getiren Kyle Weems'in son saniye üçlüğü: 


 

 Beşiktaş bu galibiyetle grubundaki 5. maçtan da galibiyetle ayrılarak liderliğini sürdürdü. 

Beşiktaş'ın son maçını iyi analiz etmiş olan, Sassari ikili oyunların oynanmasına izin vermedi. Stimac’ı iyi durdurdular. Thompson bitirici noktada yine formsuz başladı. İtalyanlar Beşiktaşın temposunun bir tık üstünde oynadı ancak Beşiktaş istediği açık alanları bulamasa da set offense de daha verimli oldu . Clark’ın tepe birebirlerini yine kilit açmak için kullandı Beşiktaş SJ, son maça göre daha verimli Clark. İlk çeyrekte kopma olmadı ve rakiplerin birbirini tarttığı bu süreç 20-18 Sassari üstünlüğü ile bitti . Strawberry yine enerji getirdi ve savunmayı sertleştirdi. Stimac ise ilk çeyrek sadece bir top kullanabildi.


2.çeyreğin başı Şafak-Sertaç ikilisinin kontrolünde geçti ve momentum Beşiktaş’a geçti. 3 dakikaya yakın süre geride kaldığında 24-20 temsilcimizin üstünlüğü vardı ve rakip takımın molası geldi. Tempo basketbolu oynarken boş şutları sokamamaları sonucu, çembere gitmeye karar veren rakip takım pas trafiğinde de hata yapınca Beşiktaş kontrolü eline aldı. Mola sonrası çift guarda dönen Sassari oyunu dengeledi ancak Sertaç’ın müthiş katkısı, Weems ve Strawberry savunmasıyla Odom’un ritm bulamaması Beşiktaş’ı skorda önde tutmaya devam etti. Şafak’ın katkısı azalmaya başlayınca ve Sassari top kayıplarımızdan sonra kolay sayı bulunca Thompson yeniden oyuna döndü, hem de 2 tane şut isabetiyle ki bu Beşiktaş’ın açısından çok önemliydi. Temponun çeyreğin sonuna doğru düştüğü ve rolantiye alındığı ilk yarıyı siyah beyazlılar 38-34 önde tamamladı.


Beşiktaş’ta Thompson ve Sertaç ilk yarıda 8 sayı ile oynarken, Dinamo Sassari’de eski Telekomlu ve Karşıyakalı Josh Carter 11 sayı buldu.


Sassari ikinci yarıya oldukça istekli ve konsantre geldi ki 80 saniye içinde 7-0’lık seri yakalayıp Ufuk Sarıca’ya mola aldırdılar. Moladan sonra da işler pek değişmedi ve seri içeriden bulunan sayılarla 13-0’a skor da 47-38 evsahibi ekip lehine geldi. Savanovic ilk yarıda yaratamadığı etkiyi çeyreğin başında yarattı ki bu oyunun ev sahibi ekibe dönmesindeki en önemli etkendi . Oyuna ilk kez giren Erkan Veyseloğlu’nun takıma hareket getirmesiyle oyun dengelendi ancak faul hakkımızın erken dolması sonucu rakip takım çizgiden bulduğu sayılarla farkı hep kendi lehine tutmayı başardı. Farkın kapanmaya başladığı zamanlarda hep basit hatalar yapan Beşiktaş SJ, hücumda da set akışkanlığını yakalayamayınca farkı eritemedi ve 3.çeyreği 56-51 geride kapattı.


Son çeyreğe agresif başlayan ekibimiz özellikle Kenan’ın çembere gitmesi sonucu rakibine erken faul aldırmayı başardı,2 dakika içinde 3 faul, ancak Sertaç’In yorulması, Clark ve Stimac’ın yokları oynaması sonucu hücumda da neredeyse tek pas üzeri hücum eden siyah beyazlılar bu süreçte istediği atadığı yapamadı ve 7 dakika kala fark ilk kez çift hanelere çıktı (65-55). Rakibin ritmini bozmak için 1-2 topta alan savunmasına dönen ve ¾ saha baskılar deneyen Beşiktaş SJ, Lacey ve Savanovic’in sayılarına engel olamadı ancak baskıda rakibine yaptırdığı top kayıpları ve Thompson’un hücumda varlık göstermesiyle 3 dakika kala skoru 70-63’e getirdi. Maçın en kritik şutunda Roll üçlüğü buldu ve devamında top çalma sonrası Thompson’ın basketi ile 1:38 kala fark 4’e düştü. (72-68). Hücumda nihayet istediği organizasyonu yapabilen Beşiktaş SJ, önce Stimac sonra Weems’in basketiyle 24 saniye kala skor 72-72’ye geldi. Mola sonrası Dinamo Sassari tepe pick’i sonrası pota altında yakaladığı miss-matchten Savanovic ile sayı buldu ve 4 saniye kala öne geçti. Ancak kenar oyunu sonrası Weems ile bomboş üçlüğü bulan temsilcimiz karşılaşmadan 75-74 galip ayrıldı ve 5.maçını da kazanarak yoluna devam etti.


Temsilcimiz Beşiktaş Sompo Japan’da Thompson 14, Clark 13, Sertaç Şanlı ve maç kazandıran üçlüğün sahibi Weems 12’şer sayı ile oynadı.


5.maçında 3. yenilgisini alan Dinamo Sassari’de ise Carter 19, Lacey 15 ve Olaseni 13 sayı ile oynadı.


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI