Bu iş bu kadar

Kartalhaber.com yazarı Aslıhan Elif Gürbüz yazdı

BU İŞ BU KADAR !


          Rakiplerin teker teker puan kaybettiği haftada futbolun sadece sahada oynanmadığı ligimizde Beşiktaş'ın işinin kolay olmadığını biliyorduk. Nitekim tam da böyle başladı maç. 3. dakikada Oğuzhan'ın bariz penaltısı verilmezken, Barış Şimşek Beşiktaş'a yapılan faulleri itinayla görmezden geliyordu. Tam bir Anadolu takımı mantığıyla defansa yığılan Akhisar'ın savunmasını dikine ve seri paslarla aşan Beşiktaş skoru belirleme avantajına da sahip oldu.


          Bu sene bambaşka bir oyun sergileyen Quaresma ile sağ kanadı efektif kullanabilen Beşiktaş ilk golü de Quaresma'nın ortasıyla buldu. Akhisar veya herhangi bir Anadolu takımı birçok takımdan bu oyunla en kötü beraberlik çıkarabilir. Ancak hücum oyunu konusunda adeta ders veren, başarılı pas konusunda rekorlar kıran Beşiktaş'a üstelik Arena'da bu derece kapalı, defansa yığılmış bir oyun seçimi akıllara zarar bir seçimdir. Beşiktaş'a oynama alanı verdiğinizde bunu çok iyi değerlendirebilecek bir takımdır. Oyunu açıp Beşiktaş'ı sıkıntıya sokacak pozisyonlar aramak yerine savunmaya kapanıp atakları durdurmaya çalışmak sadece Lider'in işini kolaylaştırır. Nitekim öyle de oldu.


          Bu senenin en büyük ''YORUM'' konusu Beşiktaş'ın hakemler tarafından kollanması sanırım. Süper Lig'de artık işler öyle bir halde ki takımların kazanıp kazanamayacağı yorumunu yapmadan önce hakemin kim olduğunu sorar olduk. Ancak hakemler tarafından kollanmakla itham edilen Beşiktaş'ın maçlarını izlemek gerek. Bugün ilk dakikadan verilmeyen bir penaltı, Babel'e yapılan faulden sonra karşı tarafın lehine verilen elle oynama, Oğuzhan'ın baldırına basan oyuncuya kör olan hakem ve daha nicesi. Bütün bunlar yaşanırken adeta rakibine top oynatmayan Beşiktaş, bireysel yetenekleriyle göz dolduran Talisca, Cenk, Atiba, Quaresma ve diğerleri. Muazzam taraftar desteğini de arkasına alan bu takımın sizce hakem desteğine ihtiyacı var mıdır? Her idmandan sonra ekstra çalışan Güneş'in çocuklarını hakemlerin kollamasına ihtiyaç olmadığı gibi bugün görüldüğü üzere durduramazlar da!


          Rakiplerin hakemler, maç günleri, teknik adam kaosları içinde Beşiktaş'ı yıpratma arzuları gayet doğaldır ancak şu saatten sonra açılan puan farkıyla Lider'in onları duyma imkanı kalmamıştır. Beşiktaş inandı! Bu soğuk kış günlerinde Şampiyonluk ateşini yakarak taraftarı ısıtıyor! Öyleyse; Şampiyonluk YAKIN ! Meşaleleri YAKIN !


ASLIHAN ELİF GÜRBÜZ 




EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI