Bu Transferler Neden Yapıldı?

Yemen Ekşioğlu'nun Fotomaç Gazetesi'ndeki köşe yazısı

BU TRANSFERLER NEDEN YAPILDI?

İki gün önce yapılan yönetim kurulu toplantısında Fikret Orman, takım arkadaşlarına, “Kişisel egolarınızı bir kenara bırakıp, Beşiktaş için çalışmalıyız” dedi. Aslında ne kadar da doğru söyledi. Zaten 6 ayda bir yapılan toplantıda 3-4 kişi ile kulübü yöneten Fikret Orman’ın bu davranışını ibretle seyretmekteyiz. Aslında buradaki olumsuzluklar takımı da etkilemekte. Negredo, Lens ve Medel; Yönetimin zorluklarla transfer ettiği oyuncular. 3’ü de kulübede. Toplam 20 milyon Euro civarında. Bir taraftan da Trezeguet’ye bakıyorsun 300 bin Euro kiralık ve üstelik 22 yaşında. Bu transferleri belli ki Şenol Güneş istememiş. Ancak Güneş şunu bilmeli; Bu sıra çok konuşulan Volkan Şen’i de hiç aklından geçirmesin. Babel’in erken golü aslında Tosic’e yazılmalı. Hem kesicilik olarak hem de ara pası olarak oyunu çok iyi takip etti.

Kurulan kadro hoşuma gitti 

Negredo, Lens ve Medel’in takıma gelişi 20 günü geçiyor. Bunların şimdiye kadar hazırlanması lazımdı. Aslında takım çok arzulu başlamıştı. Yalnız görünen bir şey varki, Beşiktaş daha tam takım oyununu gerçekleştirememiş. Bireysel yetenekler ile bir yere varmaya çalışıyorlar. Kasımpaşa’da Trezeguet, Neumayr ve haftalardır kadroda olmayan Adem Büyük takıma bir hareketlilik getirmiş. Geçen haftaki Alanya galibiyetini ne kadar hak ettiklerini yine oynadıkları oyunla gösterdiler. Bu kadar imkansızlıkta kurdukları kadro çok hoşuma gitti.

Takım oyunu daha önemli 

Beşiktaş ise kişisel becerilerini ön plana çıkartarak oynamaya çalıştılar ancak bilmeliler ki takım oyunu her zaman daha önemlidir. Şenol Güneş’le, Fikret Orman’ın birbirlerine sıcak baktığı tek konu transfer alacakları. Ancak şu anda Beşiktaş’ın da Şenol Güneş’e en çok ihtiyaçları oldukları dönem. Şenol Güneş’in kafasının başka bir yerde değil biraz da takımda olması lazım.


YEMEN EKŞİOĞLU 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI