Demirören konuşmalı

Fanatik Gazetesi yazarı Tunç Kayacı'nın büyük ilgi çeken köşe yazısı;

DEMİRÖREN KONUŞMALI 


Fransa’da peri masalı devam ediyor. İzlanda 350 bin nüfuslu ülke. Futbolda neler yapıyor neler! Vikingler çeyrek finale kalırken İngiltere’yi saf dışı bırakmakla kalmayıp, Hogdson’u da istifa ettirdiler. İzlanda ile elemede aynı gruptan gelmemiz bizim tesellimiz ama 2016 Fransa’da aynı gruptan bir çeyrek finalist çıkmaması da bizim hüznümüzdür.


Madalyonun bir yüzü böyle. Veda eden A Milli Takımımız’ın durumuna gelince; gerçekten garip bir ülkeyiz. İstifa müessesesinin hiç kimsenin aklına gelmediği bir ülke olarak farkımız bu olsa gerek. Oysa başka ülkelere bakıyoruz. Milli takıma veda edenler, istifa edenler, açık açık başarısızlığını söyleyenler. 


Paranın peşinde


Bizde ortalık toz duman olmuş. Prim meselesi, alınanlar, verilenler listeler halinde yayınlanıyor. Kısaca herkes paranın peşine düşmüş, milli başarıyı düşünen yok. Varsa; ‘sen ne kadar aldın, kaç maç oynadın, ben ne kadar almam lazım, niye verilmedi?’ muhabbetleri. Sonuç ortada; bu kafayla bir yere gidilemeyeceği, gidilse de mucizevi bir şekilde gidilip ikinci mucizeyi beklemek olacağı belliydi ve o mucize de olmadı. 


Hesap sorulmalı


Aslında burada altını çizmek istediğim nokta şu. Fatih Terim ve futbolcuları bu kadar ortada eleştiri yağmuru altında yıpratılırken, parasal meseleler bu kadar net bir şekilde yazılıp çizilirken futbolun patronu nerede? Yıldırım Demirören’den bahsediyorum. Gerçekten daha bir yıl evvel tek aday olarak seçilen ve çok kısa bir süre önce mali konuda da ibra olan bir başkan bunca hengameden sonra niye çıkıp birkaç söz söylemez.


Eğer futbolun başındaysanız bütün bu karmaşık ortamda bilgi kirliliğine mahal vermeden masaya yumruğunuzu vurmanız gerekir. Sonuçta paralarını ödediğiniz bu insanlar görevlerini profesyonelce yapıyorlar, yani gönüllü değiller. O halde başarıda nasıl ödüllendiriyorsanız başarısızlığın da hesabı sorulmalıdır. 


Toz pembe mi!


Tamam, 2016’ya gitmek bir başarıdır. Olaya böyle bakarak, ‘ortada bir başarısızlık yok ki, neyin hesabını sorayım!’ diyebilirsiniz. 

O zaman da sormak lazım. 

Ortam bu kadar toz pembeyse nedir bu çıkan haberler? Birisinin bunların cevabını vermesi gerekir. Bana göre de o birisi sayın Yıldırım Demirören’dir.


TUNÇ KAYACI 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI