Efsane futbolcu Beşiktaş'ı analiz etti

Beşiktaş'ın unutulmaz futbolcusu Feyyaz Uçar, Siyah-Beyazlı takımı yorumladı

Kartallar yüksek uçar


Takım boyunu kısaltabilen Konyaspor’un kademe anlayışı mükemmel. Çift santrfor oynayan Bajic ve Rangelov’un birbirine yaptığı kademe Süper Lig’deki bir çok takımın stoperlerinden daha iyi. Durum böyle olunca Aykut hoca Beşiktaş’a karşı bile büyük oynuyor. Günümüz futbolunda çift santrfor oynamak cesaret işi. Bravo Konyaspor. Anadolu Kartalı’yla Kara Kartal’ın maçları keyifli oluyor. Modern futbolun gereklerini yerine getirebilen iki takım seyrediyoruz.


Quaresma’yı kısıtlamak delilik



Beşiktaş’ın her rakibe karşı çözümleri var. Takım boyunu kısaltan rakibe karşı defans arkasına atılan uzun toplar ve rakip alandaki diegonal paslar çok etkilidir. Beşiktaş genelde başarılı olduğu dar alanda kısa paslaşmalara eklediği bu paslarla rakibini zora soktu. Goller bu uzun toplarla geldi. Oğuzhan’ın performans düşüklüğü sakatlığından olsa gerek. Tolgay kesinlikle forvet arkası değil. Devamlı geri gelerek top alması Kartal’ın ileride eksik kalmasına sebep oluyor. Cenk önde yapayalnız. Çalışkanlığı olmasa sıkıntı büyük. Olcay ve Queresma’nın da başına buyruk

futbolu bu yalnızlığı büyütüyor. Rakip sahadayken Queresma’yı kısıtlamak tabii ki delilik. Olağanüstü yeteneği, onu takımının en özgür oyuncusu

yapmakta. Fakat kendi sahasında yaptığı riskli hareketler çok tehlikeli. Hiç bir defans, top takımındayken müdafa düşünmez. Avrupa şampiyonunun biraz daha dikkatli olmasında fayda var.


Rhodolfo’yu hazırlamak şart



Konyaspor’da Ali Turan yerinde müdahaleleriyle kalesini golden korudu. Aynı şeyi Rhodolfo için de söyleyebiliriz. Kale çizgisinden çıkardığı top müthiş. Sakatlıktan çıkmış bir oyuncu için harika bir müdahale. Eğer stoper alınmayacaksa Rhodolfo’yu artık hazırlamak şart. Başı sonu harika bir maç seyrettik. İki takımın da ayağına sağlık.


Feyyaz Uçar 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI