Fenerbahçe 2-1 Beşiktaş

Fenerbahçe ile Beşiktaş Kadıköy'de karşı karşıya geldi. İki ekibin 9 kişi tamamladığı maçta Beşiktaş, rakibine 2-1 yenilidi.

Süper Lig'de uzun yıllar unutulmayacak bir derbi maç yaşandı. 5 kırmızı kartın çıktığı, 2 penaltı düdüğünün çalındığı, 3 golün atıldığı mücadelede; Beşiktaş, Kadıköy'de Fenerbahçe'ye 2-1 yenildi. 

Mücadelenin 18. dakikasında ceza sahası içerisindeki hava topu mücadelesinde Vincent Janssen, Gary Medel'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Ali Palabıyık beyaz noktayı işaret etti. Penaltı atışını gole çeviren Giuliano, Fenerbahçe'yi derbide 1-0 öne geçirdi.

22. dakikada yaşanan gerginlik sonrasında Vincent Janssen ve Atiba Hutchinson sarı kart gördü. 30. dakikada ise Mehmet Ekici, Talisca'ya arkadan yaptığı faul sonrasında sarı kart gören bir diğer isim oldu. 36. dakikada sarı kart gören başka bir isim de Mehmet Ekici'yi durduran Atiba oldu.

SON 4 DAKİKADA 2 KIRMIZI

41. dakikada ise Quaresma, Valbuena'ya yaptığı sert faul sonrası sarı kart gördü. 2 dakika sonra bu kez Mehmet Ekici'ye yine aynı sertlikte bir müdahalede bulunan Portekizli yıldız kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

İlk yarının uzatmalarında, Cenk Tosun, rakibi Luis Neto'dan sıyrılıp kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda, Portekizli oyuncunun müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Ali Palabıyık kırmızı kartla Neto'yu oyundan ihraç etti. Kaleyi tam karşıdan gören serbest vuruşta topun başına geçen Talisca'nın şutu barajdan sekti. Mücadelenin ilk 45 dakikası 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile tamamlandı.

ŞENOL GÜNEŞ TRİBÜNE GÖNDERİLDİ

61. dakikada Negrado'nun attığı gol ofsayt geçekçesiyle geçerli sayılmadı. 67. dakikada ise Pepe ile Valbuena arasındaki faul pozisyonunda hakeme tepki gösteren Şenol Güneş, hakaret ettiği gerekçesiyle tribüne gönderildi. 75. dakikada Fenerbahçe'de sakatlanan Hasan Ali Kaldırım oyundan çıkarken İsmail Köybaşı oyuna giren isim oldu.

76. dakikada ise Ozan Tufan imkansızı başardı. Altıpas çizgisi üzerinde bulunan Ozan Tufan'a çarpan top boş kale yerine direğe çarptı ve top kaleci Fabri'de kaldı.

BEŞİKTAŞ 9 KİŞİ KALDI

85. dakikada Giuliano'nun şutunda ceza sahası içindeki Hutchinson'ın eline çarpan top sonrasında hakem Ali Palabıyık bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Atiba Hutchinson, bu pozisyon sonrasında önce ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartı gördü ve takımını 9 kişi bıraktı.

2 DAKİKADA 2 GOL 2 KIRMIZI

Penaltı atışını gole çeviren Vincent Janssen, Fenerbahçe'yi 2-0 öne geçiren isim oldu. Bu golden 1 dakika sona Negredo'nun ortasında Babel, attığı kafa golüyle farkı 1'e indirdi: 2-1.

88. dakikada bir kırmızı kart daha çıktı. Rakibi Oğuzhan Özyakup'a yaptığı sert faul neticesinde İsmail Köybaşı direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Karşılaşmada başka gol olmayınca Fenerbahçe, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Öte yandan maçın ardından Oğuzhan Özyakup, hakem Ali Palabıyık'a ettiği itirazlar nedeniyle kırmızı kart gördü.

Böylece Beşiktaş'tan Quaresma, Atiba ve Oğuzhan; Fenerbahçe'den ise Neto ve İsmail Köybaşı kırmızı kartla karşılaşmayı tamamladı.

Kanarya, Kadıköy'de Beşiktaş'a karşı ligdeki yenilmezlik serisini 14 maça çıkardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 11'e yükseltti, Beşiktaş ise 13 puanda kaldı.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI