Fenerbahçe 75-69 Beşiktaş Sompo Japan

Basketbol Spor toto Ligi Play Off final serisinde Fenerbahçe ile Beşiktaş sompo Japan, Ülker Arena'da karşı karşıya geldi

Basketbol Spor toto Ligi Play Off final serisinde Fenerbahçe ile Beşiktaş sompo Japan, Ülker Arena'da karşı karşıya geldi 

İlk devresi 42-33 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona eren mücadelede Beşiktaş Sompo Japan iyi bir mücadele ortaya koymasına rağmen rakibine 75-69 yenilmekten kurtulamadı. Serinin ikinci maçı 11 Haziran Pazar günü yine Ülker Arena'da oynanacak. 

Maçın özeti... 

Fenerbahçe maça üçlüklerde 2’de 0’la başladı ve hücumda istediği ritmi bulamadım. Buna karşın Beşiktaş Sompo Japan Kenan Sipahi’den gelen 5 sayıyla birlikte skoru 2-7 yaptı. Ardından çeyrekte 2:50 geride kalırken Zeljko Obradovic molası geldi. Mola dönüşü farkı açmaya devam eden Beşiktaş son 2 dakikaya girilirken 8-19 üstünlük sağladı. Fenerbahçe çeyrek boyunca 5’de 0 üçlük atmasına karşın çift hanelere çıkma tehlikesi olan farkı eritmeyi başardı ve kalan sürede Vesely’nin son saniyede gelen smacıyla 10-3’lük seri yakaladı. Çeyreği Beşiktaş Sompo Japan 18-22 önde kapattı.


İkinci çeyrek Vladimir Stimac’ı pota altında etkili bir biçimde kullanan Beşiktaş skor üstünlüğünü korumaya çalışırken Fenerbahçe maçtaki ilk üçlüklerini ard arda Bobby Dixon ile 4. dakika geride kalırken buldu ve skor 28-28’de eşitlendi. Üçlüklerde isabet kaydetmeye başlayan ve Jan Vesely’nin enerjisiyle momentumu arkasına alan Fenerbahçe skorda öne geçmeyi başardı. Siyah Beyazlı ekibin sadece 11 sayı bulabildiği bu çeyrekte Fenerbahçe 24 sayı atarak soyunma odasına 42-33 önde girmeyi başardı.


İlk yarıda Bobby Dixon 10 sayıyla Fenerbahçe’nin en skoreri olurken, Beşiktaş Sompo Japan cephesinde Vladimir Stimac 13 sayı 7 ribaundla oynadı.


Üçüncü çeyrek Fenerbahçe farkı bir ara 10’a kadar çıkartsa da hücumda yapılan hatalar Beşiktaş Sompo Japan’ın maça tekrar ortak olmasını sağladı ve bitime 3 dakika kala Earl Clark’ın turnikesiyle skor 47-45’e geldi. Çeyrek boyunca 8’de 1 ikilik ile oynayan Fenerbahçe, Beşiktaş skoru dengelese de son periyoda 52-49 önde girmeyi başardı.


Çekişmeli başlayan son çeyrekte ilk 3 dakika geride kalırken Fenerbahçe 61-57 öndeydi. Ealr Clark’ın hücumları yönlendirdiği ve liderlik ettiği Beşiktaş Sompo Japan’da Kenan Sipahi ve Kyle Weems çeyrek başında 4. faullerini aldı. Beşiktaş’ın faul hakkını erken doldurmasından yararlanan Fenerbahçe sık sık çizgiye gitmesine rağmen düşük yüzdede kalarak farkı açmayı başaramadı. İki takımın da skor üretmekte zorlandığı bölümde Beşiktaş Sompo Japan öne geçme fırsatlarından yararlanamazken Fenerbahçe Kalinic’ten gelen üçlükle skoru bitime 4 dakika kala 67-63’e getirdi. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe  maçtan 75-69 galip ayrılarak Spor Toto Basketbol Süper Ligi Final Serisi’nde 1-0 öne geçmeyi başardı.


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI