Fikret Orman: Herkes haddini bilsin!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, hiç kimsenin siyah-beyazlılar üzerinden algı operasyonu yapmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Vodafone Arena'da Kartal Yuvası kış ürünlerinin tanıtımının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Orman, Spor Toto Süper Lig'de dün Trabzonspor'u 2-1 yendikleri maçın hakemi Mete Kalkavan üzerinden Beşiktaş hakkında yapılan yorumlarla ilgili, "Herkes kendi işine baksın. Beşiktaş üzerinden algı operasyonu yapıp hakemleri etkilemeye çalışmasınlar, buna müsaade etmeyiz. Her kulüp kendi işine baksın. Herkes Beşiktaş'la ilgili açıklama yapıyor. Zaten Türkiye'nin tek büyüğü olduğumuzu görüyor herkes bu aşamada. Kendi kulüpleriyle ilgili açıklama yapmaları daha ahlakidir." dedi.

"Quaresma'nın pozisyonu kırmızı kart"

Trabzonspor maçında futbolcuları Ricardo Quaresma'nın Yusuf Erdoğan'a yaptığı müdahalenin kırmızı kartla cezalandırılması gerektiğini ifade eden Orman, "Quaresma'nın pozisyonu kırmızı kart. Bizim oyuncumuza yapılsa kırmızı kart bekleriz ama bu bizim arzu ettiğimiz bir şey değil, maç içinde olan bir şey. Hutchinson'ın pozisyonu hakemin tam önünde. Sonradan baktım penaltı." diye konuştu.

Herkesin kendi kulübüyle ilgili açıklama yapması gerektiğini vurgulayan Fikret Orman, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir yazılı açıklama yaptık. Her seferinde aynı şeyi söylüyorum. Camiaları yöneten spor adamları kulüpleriyle alakalı açıklama yapmalılar. Öbür türlü başka bir kulüple ilgili açıklama yaptığı zaman bu futbolu geren bir şey oluyor. Maçtan sonra Quaresma özür diledi. Hocam da açıklamasında 'Kırmızı gösterilebilirdi.' dedi. Beşiktaş'ın hiçbir hakeme ihtiyacı yok. Beşiktaş UEFA Şampiyonlar Ligi'nde namağlup giderken, yabancı hakemlerle oynarken orada başarılı gidiyorsa, Türkiye'de de aynı şey geçerli. Böyle bir algı operasyonu yapılmasına izin vermem. Herkes kendine gelsin. Burası Beşiktaş, öyle her mevzuyu Beşiktaş'ın üstüne yıkmaya çalışmasınlar. Beşiktaş'ta her şey ahlakla yapılır. Efendiyiz ama bu Beşiktaş'a algı operasyonu yapana izin vereceğimiz anlamına gelmesin. Trabzonspor Kulübü Başkanı tabii ki yorum yapabilir. Başka kulüplerin Beşiktaş Kulübüyle ilgili açıklama yapmasını ne centilmenliğe ne de spor ahlakına yakıştırıyorum."

Orman'dan Nazifoğlu'na cevap

Galatasaray Sportif AŞ Yöneticisi Levent Nazifoğlu'nun Beşiktaş'la ilgili yaptığı açıklamalara da cevap veren siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Levent Nazifoğlu benim muhatabım değil. Herkes kendi kulübüyle ilgili açıklama yapsın. Ligin lideri Medipol Başakşehir, 2 puan üstümüzde. Onlarla ilgili değil de ligin ikincisiyle ilgili konuştuklarına göre imrenilen bir gözle bakıyorlar demek ki. Kendi işine baksınlar. Hocaları da Napoli maçından sonra hakemle alakalı konuşma yapıyor." ifadelerini kullandı. 


"Gündemimizde Gökhan Töre yok"

Fikret Orman, kiralık olarak İngiltere Premier Lig takımlarından West Ham United'da forma giyen Gökhan Töre'nin gündemlerinde olmadığını dile getirdi.

Geride kalan günlerde kızının yanına Londra'ya gittiğini ve bunun Gökhan Töre ile ilgili spekülasyon haline getirildiğini belirten Orman, "Doğum günümde Londra'da kızımın yanındaydım ama Gökhan Töre spekülasyonları çıktı. Gökhan, Beşiktaş tarafından kiraya verildi. Karşı kulüp de bir kira parası ödedi. Gündemimizde Gökhan Töre yok. Beşiktaş'tan gidince Beşiktaş'ın kıymetini anlıyorlar. Beşiktaş'ın içindeyken kıymetini bilmelerini tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu. Fikret Orman ayrıca, devre arası transfer yapacaklarını ve araştırmalarının sürdüğünü vurguladı. 

Wolfsburg'da forma giyen eski oyuncuları Mario Gomez'in son maçında attığı gollerden mutluluk duyduğunu da dile getiren Fikret Orman, Alman oyuncunun siyah-beyazlı kulübe geri dönmesinin gelmek için talepte bulunmasına bağlı olduğunu kaydetti.

Fikret Orman, Gomez'in Wolfsburg'a transferi konusunda yaşanan bonservis bedeli tartışmalarıyla ilgili ise "Hem Fiorentina hem Wolfsburg Kulübüne hem de federasyonlarına gerekli soruları sorduk. Cevapları gelince gerekirse hukuka gideceğiz. Bize gelen bilgiler 7 milyon avroya transfer olduğu şeklinde. İncelemelerimizi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI