Güntekin Onay: Aboubakar, Q7 ve Talisca...

Spor yorumcusu Güntekin Onay, Beşiktaş'ı mercek altına aldı

BEŞİKTAŞ, Vodafone Arena açıldığından beri iç sahadaki en pasif 45 dakikasını dünkü ilk yarıda oynadı. Her şeyden önce rakibe baskı yapmadı ve dağınık bir görüntü ortaya koydu. Cenk, Quaresma, Abuobakar ve Talisca ile rakibe pres yapamadı ve kalesinde tehlikeler yaşadı. Beğenirsiniz beğenmezsiniz ama Olcay tam bir takım oyuncusu. Sol önde o oynadığı zaman bu tip aksamalar daha az yaşanıyor. 


BEŞİKTAŞ yetenekli ama organizasyonu bozuk takım görüntüsü ile Antalya’nın kendi kalesine gelmesine fazlasıyla izin verdi. Cenk diri bir görüntü ortaya koymuyor. Dün fizik olarak (Atiba’yı saymıyorum!) Tolgay, Tosic, Aboubakar ve Quaresma iyi durumdaydı. Gökhan Gönül iyi işler yaptı. Tecrübeli futbolcu artık gerçek gücünü bulmuş görünüyor. 


İLK yarıdaki gittili-geldili oyunda 2 takım da şanslar yarattı. Fabri başarılıydı. Ancak devrenin son dakikasında Aboubakar’ın süper golü ile Beşiktaş 1-0’ı buldu. Napoli’de 2 gol ile özgüven yakalayan Kamerunlu santrfor devamını getireceğe benziyor. Talisca çok yetenekli bir oyuncu. Fizik kalitesini biraz daha yükseltirse Beşiktaş’ın süper kahramanı olabilecek potansiyelde. Gole çok yakın bir oyuncu ve dün 2 golle yıldızlaştı. 


TOSIC TABANLA GİRDİ


SİYAH-beyazlılar, Die-go’nun atılması ile 2. yarı 10 kişi oynayan Antalya karşısında ise oyunu istediği tempoda sürdürdü. Aboubakar’ın golünde Tosic tabanla topa giriyor. Kanımca endirekt vuruş kararı çıkması lazım. Lakin hakem topa müdahale olduğu için yanıldı ve oyunu devam ettirdi. Antalyalılar itiraz etmekte haklı da olsa 70 metre ötede gerçekleşmiş bir pozisyona bu kadar şiddetli itiraz ile 10 kişi kalmaları gereksizdi. 


NAPOLI maçında 2 asist yapan Dinamo Kiev’e harika bir frikik golü atan Quaresma, dün akşam da Talisca’ya şık bir gol attırdı. Şenol Güneş Portekizli’den bu yüzden vazgeçemiyor. Bir satır da Tosic için. Sırp futbolcu büyük bir devamlılık yakaladı ve adeta beton gibi. Dün stoper mevkinde Beşiktaş formasıyla 16. maçına çıktı ve Beşiktaş, Tosic’in stoperde oynadığı hiçbir maçı kaybetmedi.


ANTALYA’NIN kaliteli bir kadrosu var. Çalımbay ile da bir ivme yakaladıkları gerçek. Dün iyi bir ekip görüntüsü ortaya koydular. 10 kişi oynadıkları 2. yarıda da cesur 

ataklar yaptılar ve ezilmediler. 


GÜNTEKİN ONAY 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI