Güntekin Onay: Tur kapısı açıldı

Güntekin Onay'ın Vatan Gazetesi'ndeki köşe yazısı:

BEŞİKTAŞ’IN önceliği lig şampiyonluğu. Ancak UEFA Avrupa Ligi’ni de kesinlikle kenara atmış değil. Şu ana kadar Avrupa’da çok iyi işler yapan ve dün geceki maça tüm gücüyle odaklanmış İsrail temsilcisi karşısında deplasmanda oynamak kolay değil. 2 maçta da Inter’i yenmiş; Southampton’a 2 maçta da kaybetmemiş, evinde Celtic ve Olympiakos’u mağlup etmiş Hapoel Beer Sheva saygıyı hak ediyor. 

 

ROTASYONLU ve cezalılar yüzünden ideal tertibinden uzak bir kadro ile oynasa da Beşiktaş kontrolü rakibine bırakmadı. Rakibinden daha fazla topa sahip oldu. Fakat orta alanda 2 defansif oyuncuyla oynadığı için rakip ceza alanına girmekte zorlandı. Gol için tek çözüm Quaresma’nın sağ kanattan getireceği toplardaydı ve nitekim öyle de oldu. Fakat ilk yarıda devrenin son dakikasında yenilen gol Beşiktaş’a yakışmadı. Savunmada bu kadar kalabalık ve yerleşikken rakibe bu şans verilmez. 

2. yarının başında daha kararlı görünen ve oyunu Hapoel sahasına yıkan Beşiktaş, ilk devredeki deplasman mantığından uzaklaşıp gol için rakip kaleye yüklendi. Marcelo’nun direkten dönen topu, ardından ofsayt gerekçesiyle sayılmayan gol ve oluşan baskı siyah-beyazlıların kalitesine daha uygun olandı. 

 

KARTAL 2. YARI ÇOK ÜSTÜNDÜ

 

TOSIC’İN ortasını göğüsüyle harika kontrol eden ve sol ayağıyla çok klas bitiren Cenk, iyi oyunun devamında Beşiktaş’ı 2-1 öne geçirdi. 2-1’den sonra da oyun üstünlüğünü devam ettiren Beşiktaş, Talisca ve Quaresma önemli fırsatlardan yararlanamasa da Atiba ile 3. golü buldu. 

 

HANGİ kadro ile çıkarsa çıksın oyunun kontrolünü rakiplere bırakmayan ve içeride dışarıda ne yaptığını bilen bir Beşiktaş var. Dün de İsrail’den tur için avantajlı skoru aldı siyah-beyazlılar. Şunu da vurgulamak lazım. Uzun bir aradan sonra 11’de sahaya çıkan Necip dün çok iyi futbol oynadı.


GÜNTEKİN ONAY 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI