GururLAN!

Kartalhaber yazarı Aslıhan Elif Gürbüz yazdı

GururLAN!

          UEFA eşleşmeleri sırasında bir çoğunun adını bile bilmediği bir takım olan Hapoel belki de sadece bu yüzden bile fazlasıyla tehlikeli bir takımdı. Rakibi önemsememek için zemin oldukça müsaitken Şenol Hoca buna izin vermedi. Napoli maçından bu yana en iyi analiz edilen takım olabilir Hapoel. İyice izlenip, yorumlanan Hapoel'e karşı gerekli önlemleri alan Beşiktaş deplasmandan galip dönmeyi bildi.

          Etkili defansı, dikine oyunu ve seyircisinin desteğini alan Hapoel ilk yarı Beşiktaş'a pozisyon bulmak konusunda sıkıntı yaşattı. Quaresma'nın çizgiye çekilip top beklemesi, ceza sahasına girememesi oyunu kısırlaştırmışken ilk bulduğu boşlukta mükemmel ortasıyla Cenk'e golü attırdı. Ancak gol attıktan sonra konsantrasyonun dağılması problemini aşamayan defansta Tosic'in de yanlış yer tutmasıyla yaşanan bocalamada golü maalesef ağlarımızda gördük.

          İkinci yarı devre arası taktikleriyle ceza sahasında daha aktif olan Beşiktaş Hapoel'e ecel terleri döktürdü. İlk golde hatası olan Tosic Cenk'e yaptığı asist ile özür diledi ve oyun üstünlüğü tamamıyla Beşiktaş'a geçti.

          Şenol Güneş'in oyun okuma kabiliyeti en çok futbolcu tercihinde belli oluyor. Son birkaç maçta performansı düşük olan Oğuzhan ve Talisca'yı yedeğe çekip Necip ve Tolgay'a görev vermesi bunun en net kanıtı. Ancak dünkü maçta bireysel olarak yetersiz kalan Tolgay'ın özellikle orta alanda yaptığı top kayıpları takımı ciddi sıkıntıya soktu. İkinci yarı yerine oyuna giren Talisca ise her zamanki şutlarını deneyerek kalecinin dengesini alt üst etti ancak futbol şansı yanında değildi. Neyse ki son dakikalarda takımın kalbi Atiba'ya yaptığı asistle maçın skorunu belirledi.

          Şenol Güneş'in muazzam taktik zekası, Atiba'nın etkili oyunu, Quaresma'nın hırsı ve tabiki Fabri'nin kalede devleşmesiyle kapalı bir kutu olan Hapoel'i kendi sahasında deviren Beşiktaş'ın hedefinin final olması pek de şaşırtıcı olmasa gerek. İsrail semalarında galibiyet turu atan Kara Kartal'ın başarısı tüm Türkiye'yi 'GururLAN' dırmıştır sanırım. TEŞEKKÜRLER BEŞİKTAŞ!

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI