Haydi bakalım... Seçim kararı tüzüğe takıldı

Beşiktaş başkanı Fikret Orman, Mali Genel Kurul'da seçim kararı aldı ama...

İstanbul Kongre Merkezi'nde yaptığı konuşmada "Bu kararı şimdi aldım. Anladım ki siz seçim istiyorsunuz. En kısa zamanda yönetim kuruluyla da konuşacağım. Madem çok istek var, ilk yönetim kurulu toplantısında sandığı ne zaman koyacağımızı söyleriz. İlerleyen günlerde seçim takvimini konuşuruz, bir seçim yaparız. Sandığı koyarız ve güven oylamasına gideriz. Aday olan çıkar aday olur. El mi yaman bey mi yaman görürüz" diyen Fikret Orman'ın bu sözleri icraata geçemeyecek. Gergin geçen kongrenin etkisiyle bu sözleri sarfeden Fikret Orman'ın seçim kararı Beşiktaş Kulübü'nün tüzüğüne takılacak gibi duruyor. Yönetim Kurulu böyle bir karar almadan ve Yönetim Kurulu karar defterine geçirmeden başkan seçim kararı açıklayamaz. Beşiktaş

Kulübü'nün Tüzük 36/c maddesinde yer alan karar şu şekilde;

"Kulüp Başkanlığı herhangi bir nedenle boşalırsa; Bir sonraki Olağan Seçimli Genel Kurul tarihine 6 (altı) aydan daha fazla bir süre kalmışsa, tüzük hükümlerine göre 30 (otuz) gün içinde Başkan ve Yönetim Kurulunun seçimi için yeni bir Olağanüstü Seçimli Genel Kurul yapılır. Bu durumda Olağanüstü Seçimli Genel Kurul tarihine kadar mevcut Yönetim Kurulu, İkinci Başkan yönetiminde görevine devam eder. Bu seçimle göreve gelen Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin görev süresi olağan seçimli genel kurul tarihine kadardır." Tüzüğe göre yeni seçimin yapılabilmesi için tek yol Fikret Orman'ın kürsüde istifasını açıklaması olacaktı. 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI