Hilbert Beşiktaş'ın Tur Şansını Yorumladı

Beşiktaş’ın eski futbolcusu Roberto Hilbert, siyah-beyazlıların Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih eşleşmesiyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.

Beşiktaş’ın eski futbolcusu Roberto Hilbert, siyah-beyazlıların Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih eşleşmesiyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Alman futbolcu, “Bayern dünyanın en iyi kulübü ve en iyi takımına sahip. Beşiktaş, ilk maçta mükemmel bir sonuç almalı. Ancak bu şekilde İstanbul’da turu geçebilir. Ben de kendimi bir Beşiktaş taraftarı olarak görüyorum” dedi. Ayrıca Hilbert, Beşiktaş'ın sağ beke ihtiyacı olduğunu dile getirdi.


“Takım olarak istediğimiz pozisyonda değiliz”


Bundesliga 2’de son sıralarda yer alan Greuther Fürth forması giyen tecrübeli oyuncu, “Tekrar sahalara döndüğüm için çok mutluyum. Futbol oynamak gerçekten çok güzel. Şu anda takım olarak istediğimiz pozisyonda değiliz. Sezon başında bazı sorunlar yaşadık. Çok maç kaybettik. Bundan sonra zor maçlarımız var. Pazar günü yapacağımız maçla birlikte kalan maçlarımızı kazanacağımıza inanıyorum” dedi.


“Beşiktaş, Dünyanın en iyi kulübüne karşı oynayacak”


Ajansspor’da Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Hilbert, “Bence Beşiktaş’la Bayern Münih arasında gerçekten ilginç iki maç olacak. Herkesin bildiği gibi Beşiktaş’ı çok seviyorum. Taraftara hayranım. Bayern Münih’e gelecek olursak; bana göre dünyanın en iyi takımına sahipler ve dünyanın en iyi kulübü Bayern. Gerçekten çok ilginç bir maç olacak” ifadelerini kullandı.


“İlk maçta çok iyi bir sonuç almak gerekir”


Eski Beşiktaşlı oyuncu, “Bütçeler arasında karşılaştırılamayacak farklar var; ancak ilk maçın Münih’te olması Beşiktaş için avantaj. Çünkü herkes biliyor Beşiktaş’ın İstanbul’da nasıl oynuyor. Taraftar atmosferi çok etkiyi oluyor. Beşiktaş, Münih’teki ilk maçta gerçekten çok iyi sonuç almalı. Böyle olursa Beşiktaş’ın ikinci maçta Bayern’i eleyebilir. Ama dünyanın en iyi kulübüne karşı oynayacaklar. Bayern bence dünyanın bir numarası” dedi.  


“Beşiktaş dünyada her takımı yenebilir”


Roberto Hilbert, “Diğer taraftan şunu da söylemek gerekiyor Beşiktaş dünyadaki her takımı yenebilir. Eğer iyi organize olan, disiplinli, ofansta çok etkili anlayışlarını mükemmel biçimde Bayern Münih’e karşı uygulayabilirlerse galip gelebilirler. Bunlar olursa Beşiktaş’ın bir sonraki tura çıkabileceğine inanıyorum. Öncelikli olarak Bayern Münih’e konsantre olmalılar, ardından sonraki hedefler gelir. Ama ilk olarak bu turu geçmeliler, sonrasında tabii ki Şampiyonlar Ligi’nde daha ileri turlara gidebilirler. Ama maç maç düşünmeleri gerekir” şeklinde konuştu.


“Grup aşaması harikaydı; ama artık geride kaldı”


Hilbert, Beşiktaş, grup aşamasında gerçekten çok başarılı bir performans gösterdi. Monaco ve Porto beraberlikleri dışında tüm maçları kazandı. Gurur duydum Beşiktaş’la... Kendimi her zaman bir Beşiktaş taraftarı olarak hissediyorum. Tüm Beşiktaş taraftarı takımlarının gruptaki başarısıyla gurur duyabilir; ancak şimdi Bayern Münih’e bakmalı. Grup geride kaldı. Oradaki başarıya bakarak gelecekle ilgili bir değerlendirme yapamayız. Grup aşaması geride kaldı” diye konuştu. 


“Beşiktaş’ın sağ beke ihtiyacı var”


Hilbert, takımdan ayrılışından bu yana Beşiktaş’ın sürekli, oyunu iki yönüyle oynayan bir sağ bek arayışında olduğunun hatırlatılması üzerine, “Gökhan Gönül iyi bir futbolcu; ama sezon içerisinde 3 kulvarda yarışıyorsunuz ve bana göre Beşiktaş’ın bir sağ bek ihtiyacı var. Her hafta aynı düzeyde oynamak zor. Gökhan ya da bir başka oyuncu makine gibi her maç aynı performansı veremez. Aynı pozisyonda oynayacak başka iyi oyunculara da ihtiyaç var. Ocak’ta Beşiktaş’a iyi bir sağ bek getireceklerine inanıyorum” dedi.  


“Türkiye’nin en iyi takımı”


Hilbert, Kaan Ayhan’ın Beşiktaş’ın gündeminde olmasıyla ilgili olarak ise, “İyi bir futbolcu; ancak, Fortuna Düseldorft’taki performansına saygı duyuyorum; fakat Beşiktaş bana göre Türkiye’nin en iyi kulübü ve Avrupa’nın en iyilerinden bir tanesi, o nedenle siz böylesine bir kulüpte oynamak için çok daha yüksek bir profile ve tecrübeye sahip olmak zorundasınız. Beşiktaş’ta oynamak kolay değil. Bunu deneyimlemiş biri olarak söylüyorum. Gerçekten oradaki baskıyı ve başarı ihtiyacını karşılayacak potansiyele sahip olmalısınız” ifadelerini kullandı. 


"En iyi futbolcu Pepe"


Roberto Hilbert, “Bana göre Beşiktaş’ın şu anda en iyi ve en önemli oyuncusu Pepe. Çok güçlü ve inanılmaz bir tecrübeye sahip. Asla pes etmiyor. Çok sayıda kupa kazandı. Mücadeleci, tam benim anlayışıma uygun bir futbolcu. O nedenle bana göre en iyi futbolcu Beşiktaş’ta Pepe’dir” dedi.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI