Kagawa'dan ilk sözler

Beşiktaş'ın yeni transferi Kagawa'dan ilk sözler

Beşiktaş’ın ara transfer döneminin son gününde kadrosuna kattığı Kagawa’dan ilk açıklama geldi. Siyah-beyazlı kulüp, gece 23.00’da bu transferin bittiğini resmi sitede açıklamıştı.

Kagawa: En büyük Beşiktaş

Japon yıldız, Türkçe olarak şunları söyledi: “Merhaba Türkiye. En büyük Beşiktaş”



Kagawa kimdir, kaç yaşında?

Shinji Kagawa, 17 Mart 1989 tarihinde Kobe, Japonya'da dünyaya geldi. 

Henüz ilkokul çağlarında futbola başlayan Kagawa, 2001 senesinde FC Miyagi Barcelona altyapısına dahil oldu.

İlk profesyonel sözleşmesini ise, 2006 senesinde Cerezo Osaka ile imzalayan forvet oyuncusu, 2006-10 yılları arasında çıktığı 125 maçta 55 gol buldu. 

Ardından 23 Ağustos 2010 tarihinde 300 bin Euro karşılığında Alman kulüp Borussia Dortmund'a transfer oldu. Bu takımda oynadığı futbol ile adını dünya genelinde duyurmayı başaran Japon futbolcu, 2010-12 yılları arasında Alman ekiple çıkmış olduğu 49 maçta 21 kez rakip ağları havalandırdı. 

Bundesliga'da 17 maçta 8 gol atarak takımının ilk yarıyı lider bitirmesinde etkili oldu. Devre arasında oynanan AFC Asya Kupası'nda ayağı kırılınca çok formda başladığı sezonu kapatmak zorunda kaldı.

2012 senesinde İngiliz ekip Machester United'a transfer olan Kagawa, kariyerindeki ilk hat-tricki burada yaptı. 2 sezon forma giydiği Machester United'dan 2014 senesinde ayrıldığında, 38 maçta 6 gol bulmuştu. 

2014'te eski takımı Borussia Dortmund'a geri döndü. Beşiktaş'ın sözleşme imzaladığı Kagawa, 2008 senesinden bu yana da Japonya Milli Takım formasını giymektedir.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI