KARTAL'E ES ES DARBESİ

Basketbol Birinci ligi'nde Beşiktaş, deplasmanda NSK Eskişehir Basket'e mağlup oldu.

Basketbol Birincii Ligi'nde Beşiktaş, deplasmanda NSK Eskişehir Basket'e yenilmekten kurtulamadı. Beşiktaş ilk devreyi 50-40 önde kapamasına rağmen normal süre 75-75 sona erdi. 5 dakika uzayan maçı ev sahibi ekip 82-81 kazanmasını bildi. 

Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Beşiktaş; Scottie Reynolds, Engin Atsür, John Holland, Ryan Broekhoff, Jajuan Johnson ilk beşiyle başladı. Mücadeledeki  ilk sayılar Jajuan Johnson’ın faul çizgisinden bulduğu isabet sonrasında geldi. Siyah-beyazlılar maça savunmada oldukça dirençli girdi. İlk çeyrekte ilk üç dakika geride kalırken 6-5 Beşittaş'ın üstünlüğümüz vardı. Çeyreğin ortalarına gelinirken Kara Kartal adına Ryan Broekhoff devreye girdi ve hücumda arka arkaya üç sayılık isabetler buldu. İlk 5 dakika içerisinde Beşiktaş'ın 18 sayısıının 15’i üç sayılık atışlar sonrasında geldi. İlk çeyrek itibariyle oldukça yüksek bir atış yüzdesiyle oynayan Beşiktaş, çeyreğin sonunda NSK Eskişehir Basket'in  alan savunmasına dönmesine rağmen doğru hücum tercihleriyle skor üretmeye devam etti. İlk çeyrek Beşiktaş'ın 27-19 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğe NSK Eskişehir daha dirençli ve komplike bir savunma yaparak başladı. İkinci çeyrekteki Beşiktaş'ın ilk sayıları Kerem Tunçeri’nin asisti sonrasında Ryan Broekhoff’tan geldi. İkinci çeyrekte ilk üç dakika geride kalırken siyah-beyazlılar 31-25 öndeydi. Çeyreğin ortalarına gelinirken Beşiktaş, doğru orta mesafe şut tercihleri ile skor üretti. İkinci çeyreğin son bölümünde NSK Eskişehir Basket,Siyah-Beyazlı takımın dengesini bozmak adına tam saha baskı yaptı. İkinci çeyreğin sonunda daha tempolu oynayan ekip NSK Eskişehir Basket’ti ve ev sahibbi ekip, Marcus Haislip’in boyalı alan civarından bulduğu sayılarla oyunda kaldılar. Beşiktaş oyunun bu bölümünde Engin Atsür önderliğinde mücadeleyi önde götürmeye devam etti ve İlk yarı 50-40 Beşiktaş'ın üstülüyle tamamlandı.

Beşiktaş'ta ilk yarı itibariyle; Ryan Broekhoff, 13 sayı, 5 ribaund, 1 asistle, Engin Atsür ise 13 sayı, 2 asistle oynadı.

Potanın Kartalları ikinci yarıya; Scottie Reynolds, Engin Atsür, John Holland, Ryan Broekhoff, Jajuan Johnson ilk beşiyle girdi. İkinci yarıdaki ilk Beşiktaş sayıları Scottie Reynolds’ın çaldığı top sonrasında attığı turnikeyle geldi. NSK Eskişehir Basket üçüncü çeyreğe pota altında üstünlük kurmaya çalışarak başladı. Beşiktaş üçüncü çeyreğin başında hücumda skor üretmekte oldukça zorlandı. NSK Eskişehir ise ritim bularak 9-2’lik bir seri yakaladı ve oyuna denge getirdi.  Üçüncü çeyreğin ortalarına gelinirken hücumdaki kriz sona erdi ve Beşikta, Ryan Broekhoff-Chris Lofton ikilisiyle skor buldu. Üçüncü çeyreğin son bölümünde Jerome Randle-Marcus Haislip ile tempo bulan NSK Eskişehir oyuna tutundu ve sayı farkını 2’ye kadar indirdi. Çeyreğin sonunda Jajuan Johnson ile pota altında etkili olduk ve son çeyreğe Beşiktaş, 65-58 önde girdi.

Final periyoduna iyi giren ekip NSK Eskişehir Basket oldu ve 8-0’lık bir seriyle öne geçti. Son çeyreğe temposuz başlayan Beşiktaş, ilk üç dakika içinde sayı üretemedi Son çeyrekte dört dakika geride kalırken NSK Eskişehir Basket 70-67 öne geçti. Final periyodunun ortalarına gelirken Beşiktaş, hücumda bir hayli tıkandı ve organizasyon konusunda sıkıntı yaşadı. Son çeyrekte faul hakkını erken dolduran siyah-beyazlılar NSK Eskişehir Basket’in çizgiden sayı bulmasına engel olamadı. Oyunun son bölümünde başa baş bir mücadele vardı. Beşiktaş, Jajuan Johnson’ın boyalı alan civarındaki etkinliğiyle oyunda kaldı. Maçın son dakikasında iki ekipte sayı bulmakta zorlandı ve 75-75 sonuçlanan maç uzatmaya taşındı.

Uzatma dakikalarına daha istekli ve enerjik başlayan ekip NSK Eskişehir Basket oldu. Marcus Haislip’in oyun dışında kalması sonrasında pota altında üstünlük kuran siyah-beyazlılar ribaundları topladı ama skor üretemedi. İki ekipte oyunun bu bölümünde basit hatalar yaptı. Beşiktaş maçın son topunda Chris Lofton ile sayı bulamadı ve NSK Eskişehir Basket maçı 82-81 kazandı. 


Ekibimizde; Ryan Broekhoff, 18 sayı, 9 ribaund, 2 asistle mücadele ederken, Jajuan Johnson ise 13 sayı, 13 ribaundla double double yaptı.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI