Lampe'ye monilabb taraması

Beşiktaş'ın yeni transferi Lampe sağlık kontrolünden geçti

Beşiktaş'ın yeni transferi Basketbolcumuz Maciej Lampe, bugün Acıbadem Sports’ta sağlık kontrolünden geçti.

Detaylı kan tetkikleri yapılan Maciej Lampe; ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak burun boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene edildi. Basketbolcumuzun sağlık kontrolleri; akciğer, kardiyak testleri ve radyolojik kontrollerin yapılmasıyla tamamlandı.

Lampe'ye Acıbadem Sports ekibi tarafından Monilabb sistemi ile “Yaralanma Risk Analizi” yapıldı. Bu sistem ile basketbolcumuzun bölgesel yaralanmaya yatkınlık riskleri belirlendi. Maciej Lampe’nin, yüklenmenin en fazla olduğu sezon öncesi kampında sakatlanma riskini azaltmak için, sağlık ve kondisyoner ekibi ile birlikte koruyucu hekimlik ve egzersiz uygulamaları planlandı.


Monilabb nedir? 


Monilabb aslında sadece bir analiz olarak değil, yıllar süren geniş bir ekip çalışması ve yoğun mesai sonucu ortaya çıkarılmış Türkiye’nin bu denli kapsamlı ilk ve tek Sportif Veri Yönetim Platformu olarak karşımıza çıktı. Bu platformu oluşturan ekipte; spor bilimcilerinden, spor hekimlerine, fizyoterapistlerden, kondisyonerlere, maç analistlerinden scout ekiplerine, yazılımcılardan, istatistikçilere çok geniş bir yelpazede uzmanlar görev almakta...  Monilabb’i güncel bilimsel çalışmalar, saha tecrübeleri ve sektörel gereksinimler doğrultusunda sürekli güncellemekte ve geliştirmekteler.


Monilabb’ e girilen veriler özgün analitik algoritmalar ile anında bilgiye çevrilmekte ve sporcunun her bölgesi için yüzdesel yaralanma riski; bu riski oluşturan faktörler ve özellikle hangi unsurlar üzerinde çalışmak gerektiği kullanıcıya sunulmakta. Aynı şekilde antrenman ve maç yükünün hesaplanması; sporcunun da bu yüklenmeye fizyolojik, fiziksel ve mental olarak nasıl cevap verdiği de vurgulanarak  hem oyuncuların toparlanma seviyelerini hem de sürantrenman riskini hesaplayabilen Monilabb böylelikle takımlara bulunulmaz bir nimet sunmakta aslında.


Yaklaşık 3.5 senede ortaya çıkarılan Monilabb, bu süreçte Newcastle United ve Inter gibi dünya çapında tanınan birçok elit takım ve kuruluş ile interaktif olarak geliştirilmiş. Tüm maç analizi (Prozone, Sentio vb) ve antrenman takibi (GPSports, Catapult, Polar vb) teknolojileri ile uyumlu ve senkron çalışabilecek şekilde tasarlanmış. Böylelikle bir takım içinde tüm ekiplerin düzenli bir koordinasyon içerisinde çalışabilmesi ve bilgi paylaşımında bulunabilmesi sağlanmış. Aynı şekilde takım içinde herkese yetkileri dahilinde kendi şifreleri ile girebilecekleri yerler tanımlanmış ve bilgi güvenliği sağlanmış. Sağlık ekiplerinin tüm tetkikleri ve notlarını yükleyebilmeleri arşivleme sıkıntısını ortadan kaldırmış ve birçok fonksiyon ile daha etkin tedavi takibi yapabilmeleri sağlanmış. Hem oyuncular için hem de her ekip için mobil aplikasyonu da mevcut olan Monilabb Platformunda, bu aplikasyon ile hem oyuncular hergün sürantrenman ve sakatlık riski açısından bazı soruları cevaplıyorlar veya takım/bireysel programlarına ulaşabiliyorlar, hem tüm ekipler takımın güncel durumunu anında görebiliyor hem de scout ekipleri takip ettikleri sporcuları merkezi sisteme kolaylıkla yollayabiliyorlar.


Hem futbol hem de diğer tüm branşlar için anlatmakla bitmeyecek birçok fonksiyonu daha bulunan Monilabb beta yani deneme aşamasını 1.5 sene önce Türkiye’de çok tanınmış bir futbol takımı ve basketbol takımında tamamlamış ve ardından tam randımanlı şekilde aynı takımlarda kullanılmaya devam edilmiş.

Başakşehir futbol takımının geçtiğimiz sezonki başarısının ardında yatan faktörlerden birisi olarak da gösterilen Monilabb’in, Beşiktaş'ın sağlık sponsoru ve aynı zamanda dünyadaki sayılı FIFA  mükemmeliyet merkezlerinden birisi olan Acıbadem Sports tarafından da kullanılmaya başlanmasının, yenilenen sağlık ekibinin de katkıları ile son yıllarda takımımızda görülen tekrarlayıcı sakatlıkların önüne geçeceğini umuyor ve diliyoruz.

Daha fazla bilgi almak isterseniz www.monilabb.com'u ziyaret edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI