Leipzig 1-2 Beşiktaş... Beşiktaş Tarih Yazdı

Devler Ligi G Grubu son maçında Leipzig’i deplasmanda devirdi: 1-2

ampiyonlar Ligi'nde gruptan lider olarak çıkmayı daha önce garantileyen temsilcimizBeşiktaş, G Grubu'ndaki son maçında RB Leipzig ile deplasmanda 2-1 yendi. 

Beşiktaş, 10. dakikada Negredo'nun penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti: Jeremain Lens, ceza sahası içinde rakibi Willi Orban'ın yatarak müdahalesi sonrasında yerde kaldı ve Macar hakem Viktor Kassai tereddütsüz beyaz noktayı işaret etti. Penaltı vuruşunu gole çeviren Negredo, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren isim oldu.

Ev sahibi ekipte 82. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gören Ilsanker takımını 10 kişi bıraktı. Öte yandan Leipzig'de 11. dakiakda Willi Orban'ın şutu yan direkten döndü. Karşılaşmada Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin kritik kurtarışlara imza attı.

87. dakikada Leipzig, Keita'nın attığı golle skoru eşitledi: 1-1.

90'da son sözü Talisca söyledi: 2-1.

Grubun diğer maçında ise Porto evinde Monaco'yu 5-2 yenerek grubu 2. sırada tamamlandı ve son 16 turuna kaldı. Leipzig, Avrupa Ligi'ne giderken, Monaco grubu son sırada tamamladı.

REKORLAR GECESİ...

Bu sonucun ardından 14 puana yükselen Beşiktaş, grupları rekorla tamamladı. G Grubu'ndaki 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlik alan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ndeki grup mücadelesini namağlup tamamlayan ilk Türk takımı oldu. 

Öte yandan Beşiktaş 14 puanla, Türk takımları arasında grup aşamasında en yüksek puana ulaşan takım unvanını da eline geçirdi. Siyah-beyazlı takım, 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde 11 puana ulaşan Fenerbahçe'nin rekorunu egale etti. 

Leipzig karşısında 2 gol bulan Beşiktaş, Türk takımlarının (10) rekorunu da 11 gole çıkardı.

Türk teknik direktörler arasında Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda takımına en fazla puan kazandıran çalıştırıcı olan Şenol Güneş, 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe'ye 11 puan kazandıran Brezilyalı teknik adam Arthur Zico'yu da geçmiş oldu.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI