Marcelona'nın kartı...

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile Torku Konyaspor'u karşı karşıya getiren mücadeleye, tartışmalı hakem kararları damga vurmuştu.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile Torku Konyaspor'u karşı karşıya getiren mücadeleye, tartışmalı hakem kararları damga vurmuştu.


Beşiktaş'ın 2-1'lik mağlubiyetiyle sona eren karşılaşmada, Syah-Beyazlılar'ın savunma oyuncusu Marcelo kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı.


Beşiktaş'tan resmi başvuru


Fikret Orman ve ekibi mağdur olduklarını ileri sürerek,TFF'ye başvuruda bulunmuş ve Marcelo'nun cezasının tekrar gözden geçirilmesini istemişti.


Hakem yorumcumuz Serdar Tatlı, maçta yaşananları ve sonrasını özetleyip, olası sonuçları kaleme aldı. İşte Beşiktaşlılar'ın merak ettiği tüm soruların cevabı...


'TFF'nin yetkisinde'


Beşiktaş'ın'ın bu açıklaması Marcelo'nun cezasını ertelemeye yönelik bir algı yaratma çabasıdır. Bunun örnekleri var, ceza erteleme örneklerine şahidiz. TFF'nin yetkisinde olan bir şey.


Hakemin hatalı karar vermiş olmasından dolayı bir oyuncunun gördüğü kart ortadan kalkmaz. Böyle bir şey yok. Ancak federasyon isterse ertelemeye gidebilir.


'Direkt skora etki etti'


Serkan Gencerler'in Marcelo'nun kırmızı kart gördüğü pozisyondaki kararı kesinlikle hatalıdır. Ofsayt olması gerekirken pozisyon devam etti, bariz gol şansı doğdu, oyuncu kırmızı kart gördü ve ardından Beşiktaş gol yedi. Hata tamamen skora tesir etti.


'Planlama hatası'


Bu tip pozisyonlarda ofsaytı tespitini yapma olasılığı çok düşüktür. Bu tamamen yardımcının kabahatidir. Burada orta hakeme suç yüklemek doğru olmaz. Beşiktaş'ın iki maçında da art arda iki Gencerler'in görev yapacak olması da planlama hatasıdır.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI