Mehmet Demirkol: Kıyım

Mehmet Demirkol'dan çarpıcı yorum

KIYIM 

Böyle kritik bir maçta, ciddi bir savunma hatasından geri düştükten hemen sonra aleyhinize böyle bir penaltı ve kırmızı kart çıkınca sadece 2-0 geriye düşmüyorsunuz... İpiniz çekilmiş oluyor.

Bu penaltıyı hem de kırmızı kartla birlikte bir Adalı hakemin çalmasıysa başka bir dram.Penaltının Kaşıkçı Elması değerinde görüldüğü bir hakemlik ekolünden geldi düdük ve kart. Hem de orta hakem hiç bir şey çalmayacakken çizgi hakeminin uyarısıyla verildi bu idam kararı.

Engel olmak lazım

Yapacak bir şey kalmıyor böyle anlarda. Geçen sene Braga’da olan, bu kez Kiev’de sergilendi. Ben, öyle ‘tüm dünya bize karşı’ komplolarına prim vermem aslında. Ancak artık şunu rahatlıkla söyeyebiliriz ki, ciddi bir lobi eksikliğimiz var. Bunlar Şenes Erzik döneminde bu kadar üst üste
olmazdı.

Bunlar örnek hakem hataları. Sadece Türkiye Ligi’nde değil nerede olsa, bu kadar kritik dönüm maçlarında bu kararları veren hakemler sokağa çıkamaz. Ancak Avrupa’da sıklıkla başımıza gelmeye başladı.

Buna engel olmak lazım. Sonuçsuz yurtiçi hönkürmelerinin bir yararı yok. UEFA’da eşit bir üye olarak masada olmak lazım. Yoksa buralarda mücadele etmenin manası yok.

Çalışılması lazım...

Bu, sadece bir penaltı ve kırmızı kart değil. Kökü var. Bu bir skandal. Bir faul varsa Beck’e yapılıyor. Faul yoksa bu karşılıklı bir itiş kakıştır, penaltı değil. Tamamı skandal, tamamı kıyım. Başka bir şey değil. Bu kıyım, sadece Beşiktaş’ın değil çok kritik bir dönemeçte tüm Türk takımlarının kritik puanlarını yemektir. Bunun böyle anlaşılması ve yeniden UEA’da güçlü ve eşit bir üye olmak için çalışılması lazım. Hemen şimdi.

MEHMET DEMİRKOL 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI