Mehmet Demirkol: Şampiyonlar Ligi takımı

Fanatik Gazetesi yazarı Mehmet Demirkol'un köşe yazısı:

Şampiyonlar Ligi takımı 

Aboubakar imkansız bir vuruşla tribünleri ayağa kaldırdı, aynı zamanda Antalya’nın eksik kalmasına yol açan tartışmanın fitilini yaktı. İkinci yarıda ise Kartal ekonomik oynayıp, işi bitirdi. Bir Şampiyonlar Ligi takımının yapması gerektiği gibi.

Beşiktaş’ın mutlu yorgunluğunun dün ilk dakikadan itibaren hissedildiği açık. Bunu maç başlamadan öngören Rıza Çalımbay’ın ekibinin, bundan yararlandığı da açık.

Temel olarak plan, stoperlerin top almasına itiraz etmeden Atiba-Tolgay-Talisca üçlüsüne baskı yapmaktı. Kapılan toplarla Eto’o, Danilo ve Deniz buluşturulacak, iki pasta kaleye gitmek hedeflenecekti. Yanlış anlaşılmasın, bu sadece 3 oyuncunun hücum edeceği bir plan değildi. Neredeyse stoperler dışında herkes rakip alana geçti ve akınlara katıldı. Özellikle Charles’ın Tolgay’ı sürekli takip edişi neredeyse birebir oynaması bu oyunun kaynağı oldu.

Tosic muhteşemdi

Antalya’nın bu başarılı plandan sonuç alamayışı çoklukla Eto’o’nun bu sene biraz yavaşlamasından... Karar vermekte hemen her seferinde geçikti. Tosic’in Napoli’den dönüşte nerdeyse enerjisini ikiye katlamış gibi duran fizik gücü, bu durumun yarattığı krizi derinleştirince plan istenen seviyede sonuç getirmedi. Sırp oyuncu, üst üste son derece başarılı hamlelerle yıldızlaştı. (Burada insan ister istemez ‘Galatasaray maçında olduğu gibi önde Danilo’nun değerlendirilmesi daha doğru olmaz mıydı’ sorusunu akıllara getiriyor. Zaten Rıza hoca bir süre sonra Eto’o’yu sağa çekip Danilo’yu öne aldı.)

‘Forvet’ Talisca...


Tosic’in, Aboubakar’ın golü öncesi tartışmalara yol açan hamlesi de bunlardan biriydi. Kamerunlu Antalya’yı tek ayak üzerinde yakaladı ve o ana kadar yapamadığını yapıp çıkarılması imkansız bir vuruşla hem tribünleri ayağa kaldırdı, hem de Antalya’nın eksik kalmasına yol açan tartışmanın fitilini yaktı 46’da.

Şenol hoca oyunu yıkamayınca 4-2-3-1’ini 4-4-2’ye çevirdi ilk yarıda. Gol ve Diego’nun atılması sonrası ikinci yarıda eski plana döndü. Ekonomik oynayıp maçı 3-0’a ‘forvetleri’ Talisca’yla getirdiler. Bir Şampiyonlar Ligi takımının yapması gerektiği gibi. Hatta gediklilerin yapabildiği gibi.


MEHMET DEMİRKOL 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI