Mitrovic soru işareti

Erman Özgür Fanatik Gazetesi'ndeki köşe yazısında Beşiktaş'ı mercek altına aldı

Kaybedilen 2 puandan ziyade Marcelo’nun sakatlığı sarstı Beşiktaş’ı. Ve başkan olduğu ilk günden itibaren genelde övgülerle bahsettiğimiz Fikret Orman, UEFA Kupası’nda Olympiakos rövanşı
başta olmak üzere devre arası yaptığı ya da yapmadığı transferler üzerinden eleştiriler alabileceği kritik maçlara çıkacak. Her ne kadar şimdiye kadar Marcelo’nun savunma liderliği ve Atiba’nın ekstra oynamasıyla defansif anlamda büyük zaafiyetler yaşanmasa da artık Mitroviç-Atınç-Tosiç üçlüsünden daha iyi bir stoper alınmamasının büyük bir hata olduğu gerçeği Kayserispor maçında çok net şekilde ortaya çıktı. Atınç ve Tosiç’in maliyetlerine göre yaptıkları işler tamam fakat Avrupa Ligi’nde ve şampiyonluk yolunda iddialı Beşiktaş’ın 4.2 milyon Euro vererek aldığı oyuncu Mitroviç olmamalıydı.

Beşiktaş, tura yakın

Belki ileriye dönük bir yatırım olarak iyi bir hamle olduğu düşünülebilir. Ama ülkesinden ilk kez çıkıp başka ülkeye gelen bir oyuncu olması hedefleri yüksek Beşiktaş için tecrübe eksikliği ve ağır bir oyuncu oluşuyla büyük bir soru işareti demek. Yine de olumlu tarafından bakarak ilk maçta alınan beraberliğin avantajını kullanabilir Şenol hoca. Quaresma’nın dönüşü, Aboubakar’ın form durumu, Adriano ve Gökhan Gönül’ün tecrübeleri, Oğuzhan’ın beklenen performansını sergilemesiyle bu tur geçilebilir.

Marcelo dönene kadar...

Ama şu bir gerçek Marcelo dönene kadar sadece Olympiakos değil deplasmandaki Antalya ve Gençlerbirliği maçlarında da defansın göbeği çok güven vermeyecek. Çünkü Şenol Güneş takımlarının Ngenlerinde sürekli hücum etmek var ve bu özellik geride çabuk ataklarda rakip santrforlarla zaman zaman bire bir kalmayı; çabuk olmayı ve çabuk düşünmeyi gerektirir. Oynaması muhtemel; Atınç, Tosiç, Mitroviç ya da Rodolfho’da ise bu özellikler maalesef biraz eksik. Yani işler kötü giderse eleştiriler bu oyunculardan çok aynı özellikli oyuncuların bir arada olduğu kadroyu oluşturan Fikret Orman üzerinden olacak.

Erman Özgür 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI