Mustafa Denizli'den Flaş Derbi Yorumu

Ünlü teknik adam Mustafa Denizli'nin Fenerbahçe - Beşiktaş maçı analizi:

Fenerbahçe - Beşiktaş maçına saatler kala herkes heyecanla dev derbinin başlama saatini beklemeye koyuldu. Bu dev maç öncesinde yorumculuk yapan teknik direktör Mustafa Denizli, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak maçı Hürriyet'e yorumladı.

İşte Mustafa Denizli'nin Fenerbahçe - Beşiktaş maçı analizi:

1-  Mustafa Denizli her maçı önce kafasında oynar. Bu maçı oynadığında ortaya nasıl bir tablo çıkıyor?


Ben “Her maçı oynarım” derken bir takımın başında olduğum ve rakibe karşı nasıl hazırlanacağımızı düşündüğüm zaman bu sanal maçları oynuyordum. Şimdi başında olmadığım iki takımın maçı, çok yönlü.  Bir taraf kaybederse sorunları daha da büyüyecek. Diğeri için çok şey değişmeyecek. Hücumda daha güçlü gözüken takım Beşiktaş. Orta sahada yaratıcılığı daha iyi olan, topu öne daha iyi taşıyabilen orta saha da Beşiktaş’ta. Defansif aksiyonlarda da Beşiktaş’ın daha iyi olduğu söylenebilir. Peki bunlar Beşiktaş’a yeter mi? Yetmez! İstatistikler gerçekçi veriler olmaz. Beşiktaş’ın uzun süre kazanamama psikolojisi var. Bu handikap. Takımların başında da olsak olmasak da derbileri kestirmek mümkün olmuyor.

BUGÜN ŞENOL HOCA’DAN DAHA HAREKETLİ BİR AYKUT HOCA OLUR


2- Kocaman ve Güneş’i ele aldığımızda kulübedeki duruşları ve davranışları takıma nasıl yansıyor?

Kenardaki duruşlar futbolcuların izlediği konulardır. Genelde Aykut daha sakin ve içe dönük. Şenol Aykut Hoca’dan daha aktif bir görüntü veriyor. Peki bugün böyle olur mu? Hiç zannetmiyorum. Bugün Şenol Hoca’dan daha hareketli bir Aykut Hoca göreceğimizi düşünüyorum. Katkıya gelince: Günlük teknik adam form durumu sonuç üzerinde belirleyici olacak maçlardan biridir. Hocaların bir genel bir de 90 dakikalık grafikleri vardır. Genel grafik Şenol daha iyi olsa da maç grafiği kimin daha iyi olacağını bilemezsin.

BERABERLİK, İKİSİ İÇİN DE SORUN ÇIKARMAZ


3- Güneş, 6 farklı takımla Kadıköy’de 19 maçta galip gelemedi. Bu üzerinde olumsuz baskı yaratır mı? 

Mutlaka kafasının bir yerinde olabilir. Bu doğaldır. Şunlara çok fazla takılmamalı. Beşiktaş geçen sezon şampiyon olurken kaç derbi kazandı? Sadece bir tane! Kaybetmemek esasen her iki hoca için de fazla sorun çıkarmaz.

Şenol Hoca bu kez kazanmayı da deneyecektir. Rahat olan Beşiktaş, kazanma riskini daha fazla alabilir. Beşiktaş’ın kaybetmesi ağır hasar yaratmaz. Kazanırsa Beşiktaş’a da Şenol Hoca’ya müthiş bir psikolojik katkı sağlar.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI