Nefes Kesen Maç Beşiktaş'ın

Basketbol Spor Toto Ligi'nde Beşiktaş Sompo Japan, Darüşşafaka'yı uzatmalarda mağlup etti.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 5. haftasında Beşiktaş Sompo Japan, nefes kesen maçta Darüşşafaka’yı uzatmalarda yendi: 88-84. Müthiş bir mücadeleye sahne olan karşılaşmaya top kayıpları damgasını vurdu. Normal sürede Beşiktaş, uzatmaların sonunda ise Daçka yaptıkları kayıplarla dikkat çekti. Bu sonuçla birlikte Siyah-Beyazlılar 3. galibiyetini alırken; Yeşil-Siyahlı ekip ise 3. yenilgisini hanesine yazdırdı.

Beşiktaş Sompo Japan’da uzun süre 4 faullü oynayan Sertaç Şanlı ve DJ Strawberry 21’er sayı kaydetti. Darüşşafaka, James Bell 24 ve JaJuan Johnson 23 sayıyla maçı tamamladı.

Karşılaşmaya etkili başlayan Beşiktaş Sompo Japan oldu. Kyle Weems ve Kenan Sipahi’nin sayılarıyla 5-0’lık bir seri yapan Siyah-Beyazlılar, ilk TV molasına da önde gitti: 10-4. Televizyon molasından Darüşşafaka fırtına gibi bir dönüş yaptı. 14-2’lik bir seri bulan Yeşil-Siyahlılar, öne geçti: 18-12. Çeyreğin bitimine doğru Sertaç Şanlı’dan bulduğu isabetlerle toparlanan ev sahibi ekip, skoru eşitledi: 20-20. Maçın ilk 10 dakikası da bu skorla tamamlandı.

İkinci çeyreğe Darüşşafaka, 5-0’lık seriyle başladı. Henüz ilk 2 dakika dolmadan Beşiktaş Sompo Japan Coach’u Ufuk Sarıca mola istedi: 25-20. Mola dönüşünde Semih Erden ile içeriden, DJ Strawberry ile dışarıdan isabetler bulan Siyah-Beyazlılar farkın açılmasına engel oldu. Daçka, 12. dakikayı 29-25 önde geçti. DJ Strawberry’nin hücumda getirdiği hareketlilikle maç, 14. dakikada eşitlendi: 29-29. Beşiktaş Sompo Japan, hücumda sıkıntı yaşayan Darüşşafaka karşısında Sertaç Şanlı ile öne geçti: 31-30. Daçka Coach’u David Blatt, 4.33 kala mola istedi. Sertaç Şanlı ve Ryan Boatright ile orta mesafeden isabetler bulan ev sahibi ekibe Darüşşafaka James Bell, Scottie Wilbekin ve Will Cummings’le yanıt verdi. Periyodun bitimine 1 dakika kala skorda yeniden eşitlik geldi: 39-39. Beşiktaş Coach’u Ufuk Sarıca mola istedi. Ryan Boatright’ın üçlüğüyle Siyah-Beyazlılar, soyunma odasına avantajla gitti: 42-39.

İlk yarıda Beşiktaş Sompo Japan’dan Sertaç şanlı 11, DJ Strawbeerry 10 sayı ve 4 asist, Ryan Boatright 7 sayı kaydetti.

Darüşşafaka’da James Bell yüzde 50 üç sayılık isabetle 15 sayı buldu. Scottie Wilbekin 8 sayı, Will Cummings 7 sayı ile ilk 20 dakikayı bitirdi.

Maçın üçüncü çeyreğine Beşiktaş Sompo Japan iyi başladı. Karşılıklı basketlerle geçilen bu bölümde Siyah-Beyazlılar farkı 6 sayıya kadar çıkardı: 49-43. Jon Diebler, Kyle Weems ve DJ Strawberry ile skor bulan Beşiktaş Sompo Japan, James Bell’in sayılarıyla maça ortak olmak isteyen Darüşşafaka’ya izin vermedi. Siyah-Beyazlılar son 3 dakikaya 54-50 önde girdi. Erkan Veyseloğlu, DJ Strawberry ve Jon Diebler üçlüsüyle skor bulan Beşiktaş Sompo Japan, farkı açtı: 60-53. Periyodun son hücumunda Ryan Boatright sonuç alamayınca, skor değişmedi.

Üçüncü çeyreğe Darüşşafaka iyi bir giriş yaptı. JaJuan Johnson ve Scottie Wilbekin ikilisiyle arka arkaya isabetler bulan konuk ekip, 33. dakikada farkı eritti: 63-61. JaJuan Johnson’ın bir hücumda üç sayı bulmasıyla birlikte, Yeşil-Siyahlılar uzun bir aradan sonra öne geçti: 64-63. Beşiktaş Sompo Japan Coach’u Ufuk Sarıca, bitime 6.34 kala mola istedi. Scottie Wilbekin’in sayılarıyla hücumda etkili olan Daçka, Sertaç Şanlı ve Kyle Weems’i durduramadı. Kyle Weems’in 3 sayılık hücumundan sonra, Beşiktaş Sompo Japan 71-68 öne geçti. Coach David Blatt, bitime 4.27 kala mola istedi. Mola dönüşünde James Bell vve JaJuan Johnson’la skor bulan Daçka’ya Beşiktaş Sertaç Şanlı ile yanıt verdi. Son 2 dakikaya Beşiktaş Sompo Japan 1 sayılık avantajla girdi: 74-73. Erkan Veyseloğlu ve DJ Strawberry’nin sayılarıyla Beşiktaş Sompo Japan, son saniyelere 77-73 önde girdi. Will Cummings ve Scottie Wilbekin, hücumdan boş dönen Beşiktaş Sompo Japan karşısında cezayı kesti: 77-77. Maçın bitimine 15 saniye kala Will Cummings, kullandığı hücumdan sonuç alamadı. Beşiktaş Sompo Japan, 2.3 saniye kala kullandığı hücumda topu potaya yetiştiremeyince maç uzatmaya gitti: 77-77.

Uzatmada Sertaç Şanlı ve Scottie Wilbekin’in serbest atışlardan bulduğu sayılardan sonra, son 3.25’e Beşiktaş Sompo Japan, önde girdi: 81-78. Howord Sant-Roos ve JuJuan Johson ile toparlanan Daçka, son 2 dakikaya girerken skoru eşitledi: 82-82. JaJuan Johnson ve DJ Strawberry’nin karşılıklı basketlerinden sonra son 36 saniyeye de eşitlikle girildi: 84-84. Erkan Veyseloğlu, serbest atış çizgisinden Beşiktaş Sompo Japan’ı öne geçirdi: 86-84. Son hücumu kullanan Will Cummings, top kaybı yaptı. Jon Diebler son sözü söyleyen isabetleri yolladı: 88-84.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI