Önce Beşiktaş'a verdi, sonra geri aldı

Belediye başkanı verdi, Genel Başkan geri aldı

Belediye başkanı verdi

Genel Başkan geri aldı


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Mali ve İdari Genel kurulda, kongre üyelerine müjdeyi yaptığı konuşmada verdi.


İşte ne olduysa ondan sonra oldu. Bakırköy belediye meclisi, yılda 12 milyon TL zarar eden kompleksin, üst kullanma hakkı konusunda Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’na tam yetki verdi. Başkan da Fikret Orman ile konuşup, tesislerin kulübe devri için anlaşmaya varıp ön protokol yaptı.


Meclis’i bastılar

Bu gelişme üzerine, bir sonraki Meclis toplantısında olaylar çıktı. Devire karşı olanlar büyük tartışma çıkardı. İş sopalı kavgaya dönüştü. Başkan bu gelişme sonrasında ön anlaşmayı resmiyete dökemedi. Dosyayı beklemeye aldı.


Cenazede nokta kondu

İçinden çıkılmaz hal alan durum, vefat eden Prof. Yaşar Nuri Öztürk’ün cenazesinde son buldu. Belediye Başkanı Kerimoğlu, cenazeye katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na durumu anlattı. Kılıçdaroğlu, “Tesisleri devretme. İlçede gereksiz gerginliğe sebebiyet verdiniz..” dedi. Kerimoğlu, “Sayın başkanım, size telefon ile durumu arz ettiğimde, ‘memnunluk duyarım. Beşiktaş’ın gelmesi, Bakırköy’e değer katar’ demiştiniz hatırlatmasında bulundu. Ancak Kılıçdaroğlu, “Vermeyin kapatın konuyu” diyerek kestirip attı.


Deprem etkisi

Kılıçdaroğlu’nun önce verin, ardından da, vermeyin diyerek engel olduğu tesislerin devri konusunda; CHP il Başkan’ı Cemal Canpolat, yardımcısı Selçuk Biber ve Meclis üyesi Ali Rıza Akyüz’ün de, genel başkanın olumsuz kararında çok etkili oldukları ileri sürüldü.


İşte tesislerin Beşiktaş’a verileceğinin medyaya yansıdığı ilk haber.


Son dönemde tesisleşme alanında büyük yol kat eden Siyah-Beyazlı yönetim, yeni bir alanı daha kulübe kattı. Başkan Fikret Orman’ın çabaları sonrasında Bakırköy’deki Adliye Sarayı’nın yanında yer alan Olimpiyat Köyü, Beşiktaş’a tahsis edildi.


Bölgenin içinde iki futbol sahası, halı saha, kapalı havuz, tenis kortları, oyun alanları, çok amaçlı salonlar ve idari binalar bulunuyor. Beşiktaş Yönetimi’nin bu bölgeyi resmen devraldıktan sonra tesisin içinde yenilemeye gitmesi bekleniyor. Başkan Fikret Orman, bugünkü genel kurulda bu tesisi resmen üyelere açıklayacak.


Huzurevi de yapılacak


Kulübün hem futbol takımları hem de diğer branşlarındaki sporcularına hizmet edecek olan bu tesisten, kulüp üyeleri de faydalanacak. İçerisinde bir kreş bulunan tesise ek olarak bir huzurevinin de yapılacağı ve üyelere açılacağı bildirildi.

Bu tesis uçurur


Beşiktaş’a tesis kazandırma konusunda Rahmetli Süleyman Seba büyük işlere imza atmıştı. Onursal Başkan; BJK plazalar, Fulya, Ümraniye başta olmak üzere, Dikilitaş, Yeşilköy, Pendik ve Akatlar için de öncü olmuştu. Fikret Orman tesisleşme konusunda Seba’nın açtığı yolda hızlı adımlarla ilerliyor. Orman, inşaat işleri yapıyor. Doğal olarak bu tür konuların uzmanı. Yöneticiliği döneminde Ümraniye’deki kamp tesislerini yapan kişi… Başkanlığı sürecinde ise stadı bitirdi. Akatlar’daki çok amaçlı sosyal tesisi bitirme aşamasına getirdi. Gerede’de otel ve kamp tesisi kazandırdı. Dikilitaş, Akatlar ve Fulya tepeden tırnağa yenilendi. Şan Öktem Tesisleri yıkıldı, yenisi yolda… Üniversiteye Fulya’da arazi tahsisi için uğraş veriliyor.


Ne ararsan var!


Bunlara bir yenisi daha eklendi. Başkan’ın bugünkü kongrede açıklaması bekleniyor. Olimpiyat Köyü.. Dün gidip gördüm. Bakırköy Adliyesi’nin bitişiğinde. Muazzam bir yer. Sadece futbol için değil, yüzme ve tenis başta olmak üzere birçok branşa da ev sahipliği yapabilecek durumda. Yani ne ararsan var! Başkan, buraya bir de huzur evi yapacağını açıkladı. Buraya Beşiktaş tabelası asılmak üzere… Resmi prosedür tamamlanıyor. Kartal, İstanbul’un göbeğinde, ulaşım sorunu olmayan bölgede böyle bir tesis ile uçup gider!


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI