Potanın Kartalları görev başında

Beşiktaş Sompo Japan, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Zielona Gora deplasmanından zaferle dönüyor

Potanın Kartalları, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Zielona Gora deplasmanından zaferle dönüyor. Beşiktaş Sompo Japan ilk devresini 45-41 yenik kapadığı mücadelenin 3. ve 4. çeyreğinde özellikle savunmada çok iyi performans gösterdi ve karşılaşmadan 84-66 galibiyetle ayrıldı.

Maça Thompson-Roll-Weems-Clark-Stimac beşiyle başlayan temsilcimiz, ilk 4 dakikadaki hücumlarını şut ağırlıklı kullandı ve ancak bunlardan istediği sayıları bulamamasının yanında ikili oyun savunmasındaki aksaklıklarında etkisiyle skorda 10-2 geriye düştü. Mola dönüşü boyalı bölgeyi kullanmaya başlayan siyah beyazlılar hücumda pas trafiğini de artırınca, bu savunmaya da olumlu yönde etki edip agresifleşmesini sağladı ve çeyreğin bitimine 4 dakika kala skor 10-10’da eşitlendi. Kelati’nin hücumu yönlendirmesi ve az pas üstü kullanılan Beşiktaş hücumları 1 dakika kala skoru tekrar ev sahibi ekip lehine çevirdi (18-11). Çeyreğin sonunu Sertaç’ın asistlerinden bulduğu sayılarla tamamlayan temsilcimiz ilk çeyreği, 5/8 üç sayı isabet oranıyla oynayan rakibi karşısında 21-15 geride tamamladı.


2.çeyrekte üç sayı savunmasını kontrol eden Beşiktaş buna karşın hücumda basit top kayıpları yaptığı sonucu ritmi bir türlü yakalayamadı ve fark 3 dakika sonunda ilk kez çift hanelere çıktı (26-15). Bu çeyreğin Beşiktaş adına hücumda fark yaratan isim ise Erkan oldu. Kritik aldığı bulduğu üçlükler oyunun içinde kalmamızı sağladı.Topa baskıyı artıran temsilcimiz, Roll’un da hücumda topa yön vermeye başlaması sonucu momentum Beşiktaş’a geçti ve çeyreğin bitimine 4 dakika kala fark 1 sayıya düştü (32-31). Bu çeyrekte faul hakkı erken dolan siyah beyazlılar, rakibinin hücumda tıkandığı anlarda basit fauller yaparak rakibinin sayı bulmasına neden oldu ve çok rahat öne geçebileceği bir süreci kötü değerlendirdi ve Florence’ın son saniyedeki zor şutu sayıya çevirmesi sonucu soyunma odasına 45-41 geride gitti.


Ev sahibi takımdan Zamojski ve Beşiktaş’tan Thompson 10’ar sayıyla oynayarak ilk yarının en skorer isimleri oldular.


İkinci yarıya Muratcan’ın da enerjisiyle harika savunma yaparak başlayan ekibimiz rakibine neredeyse hiç boş atış fırsatı vermedi ve hiç sayı yemeden geçirdiği 4 dakika sonucunda Stimac ve Clark’In sayıları ile 50-45 öne geçti. Bu süreçte topa yapılan baskının artması rakibin organize olmasını engelledi ve çeyreğin ilk 5 dakikasındaki 12-0’lık seri sonucu skor 53-45’e kadar geldi. Mola sonrası Florence ile topa yön veren ve sayılar bulmaya başlayan Polonya ekibi farkı 3 sayıya kadar düşürse de Muratcan ve Strawberry’nin savunma akılları sonucu farkı tekrar yükselten Beşiktaş son çeyreğe 61-55 önde girmesini bildi.


Son çeyreğe de savunmada etkili başlayan siyah beyazlılar rakibinin pas trafiğini bozmaya devam etti ve 7 dakika kala Thompson’ın üçlüğü ile farkı ilk kez çift hanelere çıkardı (57-68). Oyunun kontrolünü tamamen eline geçiren ve istediği gibi oyunu yönlendiren Beşiktaş, günün yıldızı Thompson’ın üçlüğü ile son periyodun yarısı geride kalırken farkı 15 sayıya çıkardı (59-74) ve kalan süreyi de rahat oynayarak karşılaşmadan 84-66 galip ayrıldı.


Kalite farkını biraz geç de olsa sahaya yansıtan Beşiktaş Sompo Japan, grup liderliği yolunda bir adım daha attı ve kalan 3 haftaya büyük bir avantajla lider olarak girdi. 2. yarıda rakibine 21 sayı imkanı veren ve maç boyu 26 asist ie oynayan Beşiktaş’ta Thompson 19, Clark ve Stimac 13’er sayıyla oynarken, 23 top kaybı yapan ev sahibinde Gruszecki 13 sayıyla takımının en skoreri oldu.


Efecan Önal - www.basketfaul.com

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI