Şampiyonluk esintisi

Spor yazarı Orhan Yıldırım Beşiktaş'ı mercek altına aldı

Spor Toto Süper Lig’de sezonun ilk yarısını 35 puanla lider Başakşehir’in 1 puan gerisinde ikinci sırada tamamlayan Siyah-Beyazlılar’ın Antalya’nın Belek bölgesindeki kampı sona erdi. Takımın ilk yarıda yaşadığı tutuk görüntü, teknik direktör Şenol Güneş’in yeni taktik anlayışı ve Başkan Fikret Orman’ın etkisiyle geride bırakıldı. İkinci yarı öncesinde Kartal, sezona damga vuracak bir havaya girdi. Üç ayrı boyut ile açıklayalım...

Yönetime tam not

Başkan Fikret Orman, yaşanan sıkıntıları çok iyi analiz etmiş. Önce tüm medya ile bir araya geldi. Başkan, “Bundan böyle sürekli Ümraniye’de olacağım. Medya ile aramızda mesafe olmayacak. Her Beşiktaşlı’nın en doğru haberi alma hakkı var. Böyle olunca daha şimdiden başlatılan algı operasyonlarının da önüne geçmiş olacağız” dedi. Başkanın bu doğru yol haritası anında karşılık buldu. Tüm buzlar eridi. Ayrıca Başkan Orman’ın kamp boyunca otelde olması ve Ümraniye’de de bu uygulamanın süreceğini açıklaması çok şeyi olumlu yönde değiştirecektir.

Güneş, taktiği değiştirdi

Teknik direktör Şenol Güneş ve ekibi artık daha şeffaf. Camia ile aradaki tüm engelleri kaldırmış durumda. Böylece yanlış bilgi üzerine kurulu haberler yerine, gerçek olanlarla gündem yaratılacak. Taktik olarak ise ikinci yarı farklı bir sistem olacak. Kısa ve çok olumlu paslar yapılacak. Rakip savunmanın arkasına atılacak toplarla direkt kaleye inilecek. Caner Erkin’in sakatlığını göz önünde bulundurarak kanatlardan atak konusu ikinci sıraya geriledi. Kartal, artık orta alandaki usta ayaklarıyla rakip kaleye gidecek. Böylece tek santrfora bağımlı sonuç yerine herkesin gole gideceği düzene geçiş yapılacak.

Kampta arkadaşlık rüzgarları...

Belek kampı, sakatlanan Ömer Şişmanoğlu dışında herkes için mükemmel geçti. Ancak her dönem olduğu gibi öne çıkan isimler yok değil elbet... Anderson Talisca ve Oğuzhan Özyakup, diğer takım arkadaşlarına performans olarak fark attılar desek abartmış olmayız. Bununla birlikte; arkadaşlık, dostluk, yardımlaşma da en öndeydi...

Kampın neşeleri

Quaresma ve Marcelo

Biri Portekizli, diğeri Brezilyalı... Ortak yönleri, takımın yeni maskotları olmaları. Özellikle çift kale maç çalışmaları sırasında yaptıkları şakalarla takım arkadaşlarına neşe saçtılar. Bir de işin otel kısmı varmış ki!..

Kampın yıldızları

Anderson Talisca

Müthiş bir geri dönüş sağladı. Allah nazarlardan saklasın derler ya, işte öyle... Gücü, kuvveti yerinde. Savunma yönü biraz aksasa da hücum yönü mükemmel. Topu kullanması, pasları, aklı ile ayaklarını birleştirmesi, duran toplardaki klası ve çok rahat gol atması... Özellikleri say say bitmeyecek düzeyde. Antalya’da yıldızlaştı.

Oğuzhan Özyakup

Geçen yılın gerisinde kalan genç yıldız, Antalya’da yeni bir başlangıç yaptı. Takım kaptanı olmanın da sorumluluğu ile çok iyi çalışan Oğuzhan Özyakup, ikinci yarı öncesi çok farklı bir hava yakalamış durumda. Kendine güveni ile de örnek olan orta saha oyuncusu. İkinci yarıda yine kilit isimlerden biri olacak form ve kafa yapısında...

Çıkıştakiler

Olcay Şahan

Baba olduktan sonra yeni bir başlangıç yaptı. Trabzon’un istediği futbolcunun durumu, sol bek transferine bağlı. 

Veli Kavlak

İki yıldır süren sakatlığı sonrası takıma katıldı. İstek ve arzu dolu. Rekabette yer alabilme adına kendisine çok yükleniyor. Umarız bu yeni sakatlıklar yaratmaz. 

Andreas Beck

Alman oyuncu, büyük bir disiplin içinde çalıştı. Kapasitesini sonuna kadar zorladı. Kendine olan güveni de en üst düzeyde.

UEFA'da sürpriz olabilir

Beşiktaş’ın ilk yarıda savunma ve hücum hattında yaşadığı sıkıntıları bu kampta, rahatça aşabileceğini gördük. Bu beklentimiz gerçekleşirse Siyah-Beyazlılar; Süper Lig ve Türkiye Kupası ile yetinmeyip UEFA Avrupa Ligi’nde de sürpriz yapabilir.

Kara Kartal, çok iyi bir kadro omurgasına sahip. Bunun üstüne koymasını bildi. Takviyeler yaptı, yapacak. Son vuruşu çok iyi olan bir golcü de takıma katılırsa ikinci yarıda uçup gider. Vodafone Arena’da kaybetmez. Deplasmanda da kazanma geleneği üst düzeyde... Eksilere gelince; savunma ile orta alan arasındaki kopukluk sürüyor. Çok kolay gol yiyor. Kademe anlayışı ve ilk toplara müdahale yeteneği geride. Yüksek toplarda, her top tehlike yaratıyor. Adam ve alan paylaşımı istenilen düzeyde değil. Ve bunca pozisyona rağmen, çok az gol atılması da apaçık ortada... 

Atla deve değil!

Geçen yıl sadece Mario Gomez değil; Jose Sosa, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Atiba Hutchinson ve Marcelo gibi isimler de skora etki yapıyordu. Tüm bunların ışığında, eksiklerin giderilmesi öyle at ile deve değil! İşte bu kampta, bunların rahatça aşılabileceğini gördük. Bu beklentimiz gerçekleşirse Beşiktaş, Süper Lig ve Türkiye Kupası ile yetinmeyip UEFA Avrupa Ligi’nde de sürpriz yapabilir.

Herkes Kerim'i istiyor, o takımda kalıyor

Kerim Frei... Antalya, Antep, Kayseri, Trabzon, Hull City ve Köln peşinde... Genç oyuncu ayrılmaya soğuk bakıyor. Bir yandan da banko oynayacağı takım hayali kuruyor. Ya Beşiktaş ya da Avrupa diye de kestirip atıyor. Kerim Frei, Belek kampında müthiş performans sergileyip kadroyu zorlayan yedek isimlerin başında geldi.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI