Şenol Güneş bu filmi daha önce görmüştü

Bursaspor’dan ayrılarak Beşiktaş’a gelen Şenol Güneş, bir savunma şanssızlığı daha yaşadı.

Milliyet Gazetesi'nin derlediği habere göre; Beşiktaş’a oynattığı pozitif futbolla alkışlanan Teknik Direktör Şenol Güneş yine bir stoper kriziyle karşı karşıya kaldı. Geçen sezon Bursaspor ile işler yolunda giderken savunma hattını neredeyse baştan aşağı değiştirmek zorunda kalan Güneş, aynı senaryoyu siyah-beyazlı kulüpte tekrar etti.


Sezonun ilk yarısında Ersan Gülüm, Rhodolfo, Pedro Franco ve Milosevic ile oluşan 4’lü savunma sadece 15 gün içerisinde dağıldı. Önce Pedro Franco’yu San Lorenzo’ya kiralayan siyah-beyazlılar ardından Marcelo Guedes’e karşılık Milosevic’i Hannover 96’ya kiraya gönderdi. Ardından Ersan Gülüm’ün 7 milyon euro gibi yüksek bir bedele Çin’in Hebei Fortune takımına satılması hesapları alt üst etti. Luiz Rhodolfo’nun da Gaziantepspor karşısında yaşadığı sakatlıkla 6 ay sahalardan uzak kalacak olması Şenol Güneş’te adeta “dejavu” etkisi yarattı. 


Devre arasında Getafe’den gelen Alexis Delgado ile Hannover’den kiralanan Marcelo Guedes dışında stoper orjinli oyuncusu kalmayan tecrübeli teknik direktör, Bursaspor’da kupayı finalde kaybetmesine sebebiyet veren planlama hatasının acısını çekti. Geçen sezon Serdar Aziz, Renato Civelli, İbrahim Öztürk ve Ethem Pulgir gibi 4 stoperle yola çıkan Şenol hoca, önce Ethem ve İbrahim ile yolları ayırmıştı. Daha sonra sezon içerisinde Civelli’nin sürekli sakatlık sorunu çekmesi ve sezonun ikinci yarısında son 14 maçı kaçırması kriz çıkarmıştı. 


Ancak esas sıkıntı Türkiye Kupası finali öncesi yaşanmış, takımın tek sağlıklı kalan stoperi Serdar Aziz de lig maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşünce orta saha oyuncusu Şamil stopere çekilmiş, savunmanın ortasına alt yapıdan Ertuğrul Ersoy takviyesi yapılmıştı. Bursaspor’un ev sahipliğinde oynanan final maçını 3-2 kazanan Galatasaray kupanın sahibi olmuştu.

 

Tomas Sivok talihsizliği


Yeşil-beyazlı kulübü çalıştırırken Tomas Sivok’u kadrosunda görmeyi çok isteyen Güneş, Beşiktaş’a geçtiğinde aradığı fırsatı kaçırdı. Slaven Bilic döneminde fazla forma şansı bulamadığı için siyah-beyazlılardan ayrılma kararı alan Sivok, Güneş’in beklediği gibi Bursaspor’a transfer olsa da tecrübeli teknik adam, Beşiktaş’a geçmişti.

 

Varlık içinde yokluk


Devre arasında Pedro Franco ve Milosevic’i kiralık gönderip, Ersan Gülüm’ü Çin’e satan Beşiktaş Yönetimi, Marcelo ve Alexis’i kadrosuna katarken son iki karşılaşmada yaşananlar nedeniyle adeta isyan noktasına geldi. Siyah-beyazlılar, Rhodolfo’nun sezonu kapatmasının ardından Marcelo’nun, Torku Konya maçında kırmızı kart görmesi üzerine, “Varlık içinde yokluk çekiyoruz” yorumunu yaptı.


Medipol Başakşehir ile pazar günü oynanacak kritik lig maçı öncesinde Alexis dışında takımda sahaya çıkacak stoper kalmamasını değerlendiren siyah-beyazlı yöneticilerin, “Alexis de çok sert oynayan bir stoper. Rhodolfo sakat, Marcelo cezalı. O nedenle Alexis’i kart konusunda uyarmak lazım. Başakşehir maçı zor geçebilir. Bir de Alexis kart görürse elimizde stoper kalmayacak” diyerek yaşadıkları endişeyi dile getirdikleri belirlendi. Beşiktaşlı idareciler yaşanan talihsizlikler nedeniyle Teknik Direktör Şenol Güneş’in elinin kolunun bağlandığına da dikkat çekti.






EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI