Şenol Güneş'ten bomba açıklamalar... Kalacak mı, gidecek mi?

Beşiktaş teknik Direktörü Şenol Güneş, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı yapıyor

Beşiktaş teknik Direktörü Şenol Güneş, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısında çarpıcı sözler sarfetti. 

İşte Şenol Güneş'in açıklamaları: 

Bazen paylaştığım şeyler yanlış anlaşılıyor. bu basın toplantısı daha çok iki yılın sonunda daha iyi şeyler olması için anlatacağım. 

Biz geçen sezon şampiyon olduğumuz için hedef koymuştuk. Şu anda hiç bir şey başaramadık henüz ama hiç bir kulvarda ezilmedik. 

Dinamo Kiev ve Lyon, Karabük, Kasımpaşa maçlarında hedeften şaştık. 

Oyuncular, personel büyük emek verdi. Başkan bize yolu açtı. Beşiktaş camiasının içinde herkes bize katkı verdi. Medya bizi eleştirdi ve bize yön verdi. 

Saha içinde ve dışında bir aile gibiydik. Tüm rakiplerimize saygı gösterdik. Sanıyorum saygı da gördük. çok çalıştık ve başardık. süratle zamanı harcadık. 

Bir yılın emeğini aldık ve geleceğin hedefini de yaptık. Artık şampiyonlar Ligi'nden dönemeyiz. Biliyorsunuz, Türk takımlarının hedefi düşebiliyor. Bu son derece kandırıcıdır. Hedefimiz iyi futboldu, keyfi vermektir. Ama sezonun ikinci yarısında bu keyiften uzaklaştık. 

Bizde kin, nefret olmaz. Biz kendimizi aşmaya çalıştık. Basit yaşadık. Gücümüzü sahaya yansıttık. Genel hayat felsefesinde başarılı olmaya çalıştık. Başkan için de ben ve başkan ilkleri yaşadık. 

Şampiyonluk hedeflerimizden birisi olacak. Sporun doğasında kazanmak zaten var. Sporu sanat gibi düşünelim. Felsefemizi ortaya koymalıyız. Cesur ve mücadeleci olmayılıyız. Rakiplerimiz de iyi olmalı. Baskı bazen iyi niyetle kötü yansıyor. Taraftarın bazı oyunculara tepki gösterilmesi doğru değil. Futbolun içinde 50 yılımı kutluyorum. İlke ve anlayışla herkesi kucaklamaya çalışıyorum. başarı mıknatıs gibidir. Siz işinizi doğru yaparsanız o da sizi çekiyor. 

Lig henüz bitmedi ama şampiyon olmadık. Konuşacak o kadar şey var ki, Birçok şeyi okuyorum, mesela Tamer Hoca ayrılmış. Önden arkadan darbe gelince benim de şaşkınlığım var. Ümraniye'de herkesle konuşacağım. Bu başarıda tüm çalışanların emeği var. Trabzon'da doğdum ama burayı çok seviyorum. ben Fenerbahçe'de oturuyorum. Orada da büyük saygı görüyorum. 

Kanunlar insanlar için çıkıyor, bu kanunları değiştiriceğimize kendimizi değiştirmek zorundayız. Bu ülke içinde bir gerçek. 

Geçmişe takılmayacağız, geleceği düşününeceğiz ama tabii ki de bugünü de yaşacağız. 

Atatürk'ün dediği gibi ''zeki, çevik ahlaklı gençleri yetiştirmeyiz. Başarı ve başarısızlık bir kenara fikirlerimizi değerlendirmeliyiz. Doğrular bizi bir yere getirmeyorsa oturup düşünüyoruz. Futbol ahlaklı insanların işidir. Yönetici., medya, futbolcu hiç fark etmez. 

Taraftarın ölüm ve hastalıkla ilgili mesajlar vermesi doğru değil. Başkanın kızının ağlamasını sonradan izledim ben de izledim. Biz düştüğümüzde 

Benim maçtan sonra Mevlana için söylediklerimi de eşime de söylemiştim. Evden ayrılırken eşime çicek gönderdim. Çiceğin üzerinden ''Gülü seveni ver. Kalbini seven ver''diye yazdım. Bunu başka yönlere çıkan insan değildir. Böyle düşünen insan yazar olamaz. Bu hainliktir. 

Madem gidecektim neden bunları açıklıyorsun diyeceksiniz. 

Değişikliğe kucak aç değerlerini yitirme, öyle bir yere tutun ki, seni başarıya götürsün. Trabzon'a gönderiyorlar, Milli Takım'a gönderiyorlar. Ben burada çalışıyorum. Bunu yapmayın bana 

Soru: Hocam maç sonrası ''Gidebilirim, kalabilirim, teknik direktörlüğü bırakabilirim'' diye açıklama yapmıştınız 

Bir teknik direktör için zaten üç ihtimal var. Burada çalışıyorum ben. Gizli olmayı gizemli zannediyorsunuz. Yönetim benden sözleşme şartalarımı çok daha iyi biliyor. 2 ay önce görüştüm. İçime sinmedi. Pazarlık mı yaptım. Acil bir şey değil. Ben değil başka biri olsaydı ortalık karışmıştı, şampiyonluğu kaybetmiştik. Lyon'a dramatik bir şekilde elenmişiz sonra da kaybettiğiniz... Oyun olarak ağırdık,. dinlendik ve Başakşehir maçını kötü oynadık. Bu sefer neden kaybettik diye hesap sormaya kalktılar. Bu sefer toparlandık ama Fenerbahçe maçında iyi oynamamıza rağmen çok kötü bir gol yedik. Şampiyon olduk ama bugün geleceğe odaklanlıyız. 

Ekonomist ayağına burada köşe kapanlar var. Beşiktaş'ı kullanıyorlar. 

Fatih hoca Galatasaray'dan nasıl ayrıldı? 

Gelsin yönetim sizin de olacağınız ortamda anlaşalım. Transferleri, şartları anlaşalım. 

Benim stoper için isteyeceğim kişi var. Ben kişiyi istiyorum. Oynamayanlar gidebilir. 

Milli Takım'ın antrenörü var. Ama bırak bunları... Oturduğun yerde futbolu yönetme! Sözleşme önemli değil. İstemediğim bir şey olursa giderim. Burada kötü bir sonuç olsam en fazla yüzde 20 kariyer eksikliğim var. Şampiyon olduk ama UEFA'da yarı finale yükselmek isterdim. Anlaşmada sorun olmaz. Ben gitsem de kulübe bir zarar gelmez. 

Tamer Hoca'nın ayrılacağını duydum, kendisiyle konuşmadım, başkan da söyledi. Damla çok önemli ve damla, özellikle son damla çok önemli. 

Bir anlaşma olmadı. Oturup da anlaşmaya hazırım. Anlaşma olmazsa da alır başımı giderim. 

Soru: Fikret Orman 2-3 yıllık sözleşme önerme isterse cevabınız ne olur? 

Benim için 1 yıl da olur, 5 yıl da olur. Oturup konuşuruz. Takımla ilgil her konuda yapıcıyım. benim beklentim transferler olmalı. başkanın açıklaması var. İyi transfer, başarı olsun, borçlar da azalsın. benim üzüldüğüm şey benim üzerinden yönetime vurmak doğru değil. 

Beni de eleştirebilirsiniz ama bununla ilgili adam asmazsınız. Ben konuşurken korku ortamı varsa birbirimizden uzaklaşıyoruz. 

Benim beklentim transferlerle ilgili tabii ki beklentim var. Eğer yönetim ''Seni dinlemek'' istemiyorsa ben de yolumu çizerim. Henüz konuşmadık. İçime sinmesi gerekir. Onların da içine sinmesi lazım. Ayrıılacak gibi olursa yine açık ve net söylerim. 

Soru: ''Henüz Türkiye'de en iyisi yok ama biz şampiyonuz'', ''Önemli olan Güneş sistemidir, yıldızlar gidebilir'' dediniz 

Demba Ba'nın gitmesini istemedim ama o gittikten sonra hatalar ve doğrular yaptık. Büyük takımlarda büyük oyuncular olur. Oynamayan oyuncularla büyük takım olamayız. Transferlerle ilgili öncelikle elimizde kiralık oyuncular var. Biliyorsunuz bunlar her an ayrılabilir. Marcelo'yu Trabzonspor'a transfer olmak istemiştim. Beşiktaş'a bedava aldık. Allah yardım ediyor. Ricardo, Oğuzhan, Adriano gidecek diyorlar ben gitmesini istemem. Ben stoper istiyorum. Bütün oyuncular yıldızdır. Yıldız iyi oynayan ve takıma yürüten kişidir. Güneş battığı zaman yıldızlar ortaya çıkar. Güneş yıldızlarla bir bütündür. Ben önemliyse, futbolcu önemliyse yönetim de önemlidir. Ben geçen sezon hazırlık döneminde 7 genç oyuncuyla yaptım. Hedef takımıydık. Her takım size karşı iyi oynuyor. Bu bizi de zorluyor, iyi de oluyor. 

En iyisi yoktur. Beşiktaş seneye de şampiyon olur. Ben takım şampiyonluğa oynuyor diyemem, Beşiktaş her zaman iyidir. 

Başakşehir'in beklentileri yoktu ama beklentileri aştı. Biz saha kenarını alamıyoruz. Büyük camiayız ama eksiklerimiz var. Baskı bizde çünkü ezeli rakiplerimiz geride kalmıştı. Başakşehir şampiyon olsaydı bu ayıp bize yazılacaktı. Baskıyı biz yedik. 

Ben hiçbir oyuncumun gitmesini istemem. İyi oynarsanız başarı da gelir. Ben altyapının nasıl olması gerektiğini açıkladım. Sen şampiyonlar Ligi'nde oynayacak futbolucu hazırlamalısın. Altyapıdan oyuncu çıkar. Ama bu yetmez. Yayladan da çicek çıkar. bildiğimiz doğrulardan eksik gördüğümde kızıyorum, üzülüyorum. 

Altyapıda üreten olmalıyız. İyi oyuncularla, güzel oyuncularla Avrupa'da başarılı olmalıyız. Ben Çin'e gitmeyi erken biliyorum. İngiliz takımlar orada da siyasi olarak çok güçlüler. Ama projeyi destekliyorum. Biz İstanbul'a göre değil dünyaya açılmalıyız. 

Soru: Mevlana'nın sözünü söylediniz. Başka yerlere çekildi, savcılığa suç duyurusu yapacak mısınız? 

Gülen gülmekten geliyor. Hakaret diye geçer mi bilmiyorum bir şey söyleyeceğim. Ben onu yazanı düşünmüyorum. Ben gazete patron u hedef alıyorum. Ben patron ve müdür olarak üzüldüm. 

Soru: Teknik direktörlüğe Beşiktaş'ta mı son vermek istiyorsunuz, yoksa çok sevdiğiniz ve doğdunuz yere Trabzon'dan mı teknik direktörlüğü bırakacaksınız? 

Beni Milli Takım'da alacağım var. Ben ayrılmadım beni gönderdiler. Ben boştayken teklif kabul ederim ama şu anda benim takımınım var. Beşiktaş'la ilgili uzun vadeli çalışmam var. Altyapıdan oyuncu çıkarmak 10 yıl, Şampiyonlar Ligi'nde 5 yıl lazım. Tabii ki Beşiktaş'ta kalacaksam uzun vadeli düşünüyorum. Ben huzurluyum. Kulüpte kimse yok şu anda. Hocalarımızın birinin annesinin ayağı kırıldı. Tamer Hoca pro lisans kursunda. Ben işimin başındayım. Sezon başında da böyleydi. Gelecek sezon şampiyon olursak onları fotoğrafa almayacağım. 

En çok mutlu olduğunuz maç

Benfica 

En mutsuz olduğunuz maç

Başakşehirspor maçı 

Şenol Güneş basın toplantısında şunları söyledi; 

Ben Beşiktaş'ta mutsuz değilim. Sadece biraz yorgunum. Biraz dinlenmeye ihtiyacım var. Dün az uyudum ve buraya geldim. Pasta getirecektim onu da onu unuttum. Ben midemdeki rahatsızlık nedeniyle oruç tutmuyorum. Bugün sizin karşınızda su içmemeliydim. Unutmuşum, kusura bakmayın. 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI