Talisca kulüp kurdu, başkan oldu!

Beşiktaşlı Talisca, genç yaşına karşın ülkesinde dev bir yatırıma imza attı, spor kulübü kurarak başkanlık koltuğuna oturdu.


Beşiktaş'ın 22 yaşındaki futbolcusu Talisca ülkesinde kulüp kurdu. Benfica'dan iki yıllığına kiralık olarak siyah-beyazlı ekibe gelen ve bonservisinin alınması gündemde olan futbolcu, genç yaşına karşın önemli bir yatırım yaptı. 

 

Bahia doğumlu olan ve Bahia Kulübü'nün altyapısından yetişen Anderson Talisca, yetiştiği bölgenin kalkınmasına el attı. Brezilyalı futbolcu, Esporte Clube Olimpia isimli bir spor kulübü kurdu ve kulübün başına geçti. 

 

'Futbol yıldızları yetiştireceğiz' 

Bahia bölgesinde kurulan kulübe başkanlık yapacak olan Talisca, "Hedefimiz dünya futboluna yıldızlar yetiştirmek. Bir çok yetenekli futbolcu var ancak fırsat yokluğundan dolayı harcanıyorlar ve kaybolup gidiyorlar. Yatırımımızın karşılığını görüp, meyvelerini toplayacağımıza inanıyorum. Sıkı çalışacağız" dedi. 

 

'Kulübün maskotu kartal'   

Anderson Talisca'nın kurduğu kulüpte Beşiktaş'tan da etkilendiği ortaya çıktı. Bahia eyaletindeki Lauro de Freitas bölgesinden lisans alan kulübün künyesinde başkan olarak görünen Talisca, renkleri mavi-beyaz-siyah olan Olimpia'nın maskotunu kartal olarak belirledi. Bahia ve Vitoria gibi ekiplerde scout olarak çalışan Ivan Conceicao, futbolcuların başındaki isim olarak Talisca'nın sağ kolu görevini üstlenecek.  

 

'Chapecoense'den ilham aldık' 

Gerçekleştirdikleri organizasyonda uçak kazasında hayatını kaybeden kulübü örnek aldıklarını belirten siyah-beyazlı futbolcu, "Chapecoense'den ilham aldık. Onlar da küçükten başlayarak yavaş yavaş büyümüşlerdi. Büyük bir profesyonellikleri ve hem saha içi hem saha dışı iyi bir organizasyonel yapıları vardı. İşimizi Chapecoense kadar ciddi yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.   

 

'Tenis kulübünde çalışacaklar'

Takımın bir süre Vilas Tennis Club tesislerini kullanarak, burada antrenman yapacağını söyleyen Talisca, kuruluş masrafları dışında sadece 2017 için yapacağı harcamayı 50 bin Brezilya Reali olarak açıkladı, "2017'de amatör kümede mücadele edecek olan takımımız, 2018'de ise Bahia Futbol Federasyonu bünyesinde profesyonel olacak" dedi. Tesislerde masör, fizyoterapist ve doktor bulunacağı, futbolcuların kalacağı sekiz odada kablo televizyonlar da olacağı belirtildi.  

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI