Tuğrul Yenidoğan kimdir?

Tuğrul Yenidoğan kimdir? Tuğrul Yenidoğan'ın hayatı... Tuğrul Yenidoğan biyografisi

Tuğrul Yenidoğan kimdir? 

Beşiktaş camiasının önemli simaları arasında yer alan Tuğrul Yenidoğan, bu sabah geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Geçtiğimiz yıl BJK'den ayrılan Tuğrul Yenidoğan, Beşiktaş tarihi üzerine araştırmalar yapıyordu. 

51 yaşında hayata gözlerini uman Tuğrul Yenidoğan Beşiktaş eski Başkanı Yıldırım Demirören'in Ata Koleji'nden sınıf arkadaşıydı. 

İstanbul İletişim Fakültesi'ni birincilikle bitirmesine rağmen mesleğe geç başlayan Tuğrul Yenidoğan internetin hayatımıza girdiği 1990'ların sonunda Beşiktaşlı taraftarların buluşma adresi olan webkartallari.com internet sitesinin kurucusu olmuştu. Yenidoğan bu site aracılığyla 2000 yılında başkanlığa seçilen Serdar Bilgili yönetimine sert eleştirilerde bulunmuştu. Bilgili yönetimi 2003 yılında 100. yıl belgeseli için Tuğrul Yenidoğan'la anlaşarak sürpriz bir karar almıştı. Yenidoğan bu belgeseli tamamladıktan sonra televizyonlarda boy göstermeye başladı. Habertürk Televizyonu için hazırladığı Şeref Kürsüsü programı bir süre devam ettikten sonra 2006 yılında reklam arasında  yayından kaldırılması büyük yankı uyandırmıştı. O dönem bu programın Aziz Yıldırım'a yapılan eleştiriler nedeniyle bittiği iddia edilmişti. 

Habertürk'le yolları ayrılan Tuğrul Yenidoğan programlarına Cem TV'de 'Şeref Kürsüsü' adında devam etti.  Ardından Kanalbiz'de kısa süre devam eden programlara imza attı. Bu programın da bitmesinin ardından Yenidoğan Ulusoy Ailesi'nin sahibi olduğu medyaspor.com internet sitesinde müdürlük yaptı. 

Yenidoğan, Medyaspor'un ardından Beşiktaş'ta 2010 Ocak ayında yapılan kongre sonrası Yıldırım Demirören'in isteği üzerine Bjk TV'nin başına geçti. 

Yenidoğan 2013 yılında BJK TV genel müdürlüğünü bırakıp İletişim departmanı müdürlüğü ne geçti. Yenidoğan geçtiğimiz Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın danışmanlığı görevini üstlenmişti. Kısa bir süre öncesine bu görevi sürdüren Tuğrul Yenidoğan başkan Fikret Orman'la ters düşüp görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı. 

Tuğrul Yenidoğan elindeki belge ve dökümanlarla Türkiye'nin önde gelen arşivcilerinden biri olarak da biliniyordu. 


Kartalhaber.com 


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI