Varvasyonel Beşiktaş

Kartalhaber yazarı Şafak Malatya

VARYASYONEL BEŞİKTAŞ

Dış basında övülen fakat iç basında yerle bir edilen, şans denilen, Napoli zaferi sonrası, kendi seyircisi önünde sansasyonel bir oyun için varyasyonel bir diziliş ve oyuncu kadrosu ile maça başladı Beşiktaş. Maça her ne kadar klasik 4-2-3-1 dizilişi ile çıkmış gibi görünse de, Aboubakar’ın 3. Bölgede ki gezici oyunu ve iç forvet oynaması, Beşiktaş’ın zaman zaman 4-3-3 e dönmesine ve dinamik hücum pres oynamasına sebep oldu.

Atiba-İnler tandeminde vazgeçilmesi, orta alan pas trafiğinin tavan yapmasını sağladı. Toplam 540 pasın, 494’ünün orta alanda yapılmış olması, Beşiktaş’ın Avrupa standartlarında bir orta alan zenginliğine sahip olduğunu gösterir. Kale ve orta alanda yaşanan oyuncu ve diziliş problemlerinin halledilmiş olması sevindirici. Ancak kanatlarda yaşanan kısırlık dikkat çekmeye devam ediyor.  Kalitesi tartışılmaz, oyun bilgisi muazzam olan 33 yaşındaki Ricardo böyle bir oyuncu kadrosu içinde halâ takımın neredeyse tüm kanat akınlarını yönetiyor ve ortaların %85’ini yapıyor ise, burada bir sorun var demektir. Olcay’ın verimsizliği, Kerim’in içindeki Messi sendromundan kurtulamayışı gün gibi ortada. Ancak kamp döneminin yıldızlarından Aras’ı biraz izlet bize be hocam! İnanıyorum ki forma adaleti konusunda doktora yapmış Şenol hoca, zamanı gelince Aras’ı da kullanacaktır.

Güzellik yarışmalarında jüri olmayı, spor yorumlamaktan daha iyi yapanlara üzücü bir haberim var. Bu Beşiktaş eğer 26 Kasım ile 10 Aralık arasını minimum 7 puan ile kapatırsa, kendisine 3 yıldızlı formasını ben hediye göndereceğim.


ŞAFAK MALATYA 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI