Yaz Kızım

Kartalhaber yazarı Şafak Malatya'nın köşe yazısı

YAZ KIZIM

Ne demiş ti üstad Şener Şen?  

"Yaz kızım.."
200 torba azim..20 kamyon kalite..15 tane adamlık! Sonuç? Beşiktaş, Avrupa’nın en büyük arenasında tarih yazdı. Sahanın Şener Şen’i belli de, Perran Kutman’da asıl mesela. İlk maçtan beri Beşiktaş’ın Avrupa başarısını küçümseyen, Porto’yu, Monaco’yu neredeyse küme düşürenlerin yüzüne o repliği yine okusana Perran abla! 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 2 UEFA ligi şampiyonluğu ve ülkesinde bir çırpıda sayılamacak kadar fazla şampiyonluğu olan Porto’yu yok sayacak kadar futbol cahili olanların yüzüne, yüzüne vursana!

Cumartesi manşetlerinin bu kadar yumuşak, pişmanlıkların ertelenmesine sebep olan maçtı Porto maçı. Her ne kadar kabul etmese de, Şenol Hoca’nın Lig’te yaptığı anlamsız rotasyonun nedeniydi bu maç. Tam da bu yüzden ideal kadrosu ile sahaya çıktı Beşiktaş. Babel ve Quaresma’nın arzusunun üst düzey olması bir yana, özellikle ilk 45’te girdiği 15 ikili mücadelenin, 15’inde de başarılı olan Pepe, sahanın kalite kokusuydu. Geçen seneden çok iyi tanıdığımız Aboubakar’ı, sahanın her yerinde yakın savunan Pepe, neden yıllarca Real Madrid forması giydiğini bir kere daha ispatladı. Gol dakikasına kadar yokları oynasa da Talisca, oyun kalitesi yükseldikçe saha içi kontrolünü kaybeden Cenk golün esas oğlanıydı.

Şimdi akıllarda şu soru var, Şampiyonlar ligi grup aşamasını zihninde tamamlamış bir Beşiktaş, Türkiye’de ne yapar? Vatani görevini gururla bitirdikten sonra eve dönmüş bir genç gibi saldırır mı hayata? İşten çıkmış, nasılsa işsizlik maaşı var diye iş aramayan genç gibi mi bakar hayata. 

ŞAFAK MALATYA 


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI