Çizme alev alev

Bu maç gibi kritik maçlarda yakalanan her pozisyon altın değerindedir. İlk yarının başında savunmamızın arkasına attığı uzun toplarla, yoğun pas trafiğiyle oyunu Beşiktaş yarı sahasına yıkmış gibi görünse de ilk hatasında golü ağlarında gördü. Beşiktaş Napoli yarı sahasına az ve öz gitti ceza sahasına ilk girişindeyse golü buldu. Topu ayağında tutmanın bir işe yaramayacağını anlayan Napoli'de işler biraz daha lehimize işlerken önlem almamız gereken tek futbolcu olan Mertens fırsatı buldu ve affetmedi.

Hakemin yaratıcılığına(!) hayran kalmamak mümkün değil. İki penaltı pozisyonunda da öylesine hayal dünyasını konuşturdu ki sanatçı bu eseriyle bize ne anlatmak istiyor sorusu herkesin aklına gelmiştir! Öyle ki EFENDİ Şenol Güneş'i çileden çıkarttı. Rus hakemin ikili mücadelelerde verdiği kararlara bakılacak olursa Napoli'nin sözde ateşli taraftarının namına kendini çok kaptırmış, daha gelmeden baskıyı hissetmiş olacak ki maçın genelinde üzerinde mavi forma aradı gözler. Belki de içine giymiştir malum Rusya soğuk ülke..

Napoli deplasmanı zor, Napoli taraftarı çok ateşli, çok çılgın.. Üstelik Beşiktaş taraftarı için hazırlık yapıyor şeklinde haberler yapıldı. Ama sanırım Napoli taraftarı Beşiktaş'lı taraftarlara hayran kalmış olmalılar ki Sao Paola Stadı Beşiktaş diye inlerken onlar sadece izlemekle yetindi. Ya da onların ateşli taraftardan anladığı stat dışında huzursuzluk çıkarmak olabilir ama unutmamalılar ki bunun İstanbul'u da var..

Ve sonunda kilit açıldı. 7 haftadır bekleneni veremeyen Aboubakar adeta kendini Napoli'ye saklamış gibi ilaç niyetine iki golle siftah yaptı.. Böyle bir maçta açılış yaparak taraftarın da gönlünü almış oldu. Elbette devamı gelirse.

FABRİCİO BEY diyeceksiniz! Elbette goller muazzamdı ancak maçın adamı şüphesiz Fabricio. Ardı ardına kurtarışlarıyla kalesinde devleşmeseydi çok farklı sonuçlara gidebilirdi bu maç. Çok zor pozisyonların kahramanı olan Fabri bir de penaltı kurtarınca adını gönüllere altın harflerle kazıdı.

Yoğun maç programında üstelik ardı ardına gidilen deplasmanlarda hem Süper Lig'de hem de Şampiyonlar Lig'inde tarih yazan Beşiktaş'ın her maç değişen kahramanları olsa da arka planda birçok şeyi başaran esas adamına hakkını vermek gerek. Fabri'nin kurtardığı penaltıda ilk kutlayanın Tolga Zengin olması, yedek kulübesinin neredeyse her an sahaya atlayacak kadar heyecana ortak olması, sonradan oyuna dahil olanların sonuna kadar katkısı ileri taşıyor Beşiktaş'ı. Bunun mimarı olan Şenol Hoca en büyük şansıdır Beşiktaş'ın bu aşamada.. Bütün bunlar birleşince Güneş'in ışığı altında bir kıvılcım ile Çizme'yi alev alev yakan Beşiktaş önemli bir virajı da hakkıyla kazasız geçmiş oldu. GÖREV TAMAM!


ASLIHAN ELİF GÜRBÜZ 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI