Lobi Faaliyetleri In Futbol Out

LOBİ FAALİYETLERİ İN FUTBOL OUT! 


Bir haftadır rengarenk medyada yapılan yüz karası algının meyvesini toplaması için gereken tek şey Ali Palabıyık'tı. Nitekim Ali Palabıyık maçın ilk dakikasından itibaren bu vaziyete en çok ben yakışırım diyerek leş bir yönetim sergiledi.

Arka arkaya gelen puan kayıplarının üzerine, bu derbinin kaybedilmesiyle zirveye 8 puan uzak kalacak Fenerbahçe'de neler yaşanacaktı? Zaten taraftarın her mecrada paramparça ettiği Aziz Yıldırım ne pozisyonda olacaktı? Cehennem soğuyana kadar Aykut Kocaman diyen Fenerbahçe'de Aykut Kocaman yerinde kalabilecek miydi? Bu takım 9. haftadan itibaren toparlanır diyen Fenerbahçe yönetimi toparlanmış takımıyla bu puan farkını kapatabilir miydi? Peki şimdi sizlere soruyorum.. Böyle bir ortamda bu derbiyi Beşiktaş'a yar ederler miydi? ASLA!

Yar etmediler nitekim... 20. dakikada saçma sapan bir penaltıdan ev sahibi takıma '' Rahat olun!'' mesajı veren hakem ilkinde kısmen haklı ikincisinde ise tamamiyle uydurma sarı kartıyla Quaresma'yı oyundan atarken gözlerinde intikam ateşi yanıyordu. Daha önce görmemişti pozisyonu ama birkaç yan sanayi yorumcu algıyı öyle bir yürüttü ki Karabük maçının intikamını alması için derbide görevlendirilen Ali Palabıyık bu sefer dört gözle Quaresma'yı takip ederek görevini yerine getirdi. İlk yarının son dakikalarında ise kullanılan kornerde karambole getirilen veya hakemin gözlük camlarını temizlerken göremediği Beşiktaş lehine penaltı güme gitti. ŞŞŞHH SESSİZLİK! İkinci yarı Beşiktaş karşısına daha hırslı çıkan Ali Palabıyık öncelikle Negredo'nun golüne göz göre göre ofsayt verirken baktı ki olacak gibi değil Beşiktaş böyle durdurulamayacak Şenol Hoca'yı tribüne gönderdi ama aklında önümüzdeki haftayı da katletme fikri olunca Atiba'ya da çıkardı bir kırmızı kart. Ama şaşırtıcı olanı bunlar değil Babel'in golüne bahane bulamamasıydı. Şimdi siz diyorsunuz ki bunları neden hikaye gibi anlatıyor? Çünkü bu bir haftadır yazılan bir senaryoydu, bende o senaryo metnini okudum. 

Türk futbolunu ileri götürecek şey yabancı sınırı koymak değil, yabancı hakem fikrini desteklemektir! FIFA kokartı olan hakemlerimizin performansları içler acısı. Göz göre göre emeği çalınan kulüplerin hakkını gözetmek için daha neler yaşanmalı? Bütün takımlar antrenmanlarını bitirip kampa girerken lobi faaliyetlerini tamamlayıp kampa giren takımları ne zaman görecek gözler ? Futbol sahada oynandığında güzel beyler! Biraz geriye gidildiğinde yaşanan bir Samsunspor faciası var hatırlar mısınız? Bu Beşiktaş o günleri bir daha görmez. Bu rüyalardan uyanıp kendinizi takım performansına odaklamanız dileğiyle!
Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI