Yedeksin sen yedek kal!

  Bazı futbolcular vardır büyük takımların her maçında illa ki ilk onbirde yer alması beklenir. Olmadığında tedirginlik hissettirir. Oğuzhan gibi.. Atiba gibi.. Quaresma gibi.. Bazı futbolcular ise yedek görmeye alışılan, yalnızca bir aksilik olduğunda forma bulan, sahaya çıktığında ''Ne yapacak ?'' diye tedirgin eden. Necip gibi.. Olcay gibi.. TOLGA gibi.. Her futbolcu büyük takımlarda oynayabilseydi büyük takım gibi bir ayrım yapılamazdı sanırım. Büyük takım oyuncusu olmak ayrı bir çaba gerektirmeli zira. Daha disiplinli çalışma, daima hazır olma, her gün kendine birşeyler katarak emin adımlarla ilerlemektir yolunda. Ancak bu maç birşeyi çok net gözler önüne serdi ki kimi futbolcular Beşiktaş gibi takımlarda ya yer almamalı ya da yedek kulübesine mahkum kalmalıdır. Yedek olmayı kabullenen kendini asla ileri taşımayan veya daha beteri taşıyamayan adamların Beşiktaş'ta ne işi olur? Üstelik kendilerini gösterecekleri böylesine bir fırsat varken nasıl bu kadar isteksiz, ölü bir oyun sunarak bu fırsatı ellerinin tersiyle itebilirler. HAYRET BİRŞEY!


          Devre arası ayrılacak oyuncuları biraz dedikodulardan biraz tahmin yoluyla biliyorduk ancak bu maç biraz daha netleştirmiş olacak ki Şenol Hoca'nın da yüzü pek iyi haberler vermiyordu. Lig ve Şampiyonlar Lig'inde şans bulamayan Kerim'in bugünkü adeta ''Neden?'' dercesine sazı eline alışı hepimizi aynı soruya yöneltti elbette. Yüzündeki mutsuzluğu da farketmeyen yoktur sanırım.. Şenol Hoca şans vermek konusunda herkese bu kadar bonkör davranırken Kerim'e neden bu kadar cimri davrandı anlamak güç.. Gençlerin ise biraz daha çabalaması gerekiyor sanırım. Bugün sahaya çıkan onbir birbiriyle oynamaya alışkın bir takım olmasa da yapılan bireysel hatalar bireysel olarak daha çok çalışılması gerektiğini gözler önüne seriyor.


          Küçük bir parantez Darıca Gençlerbirliği'ne açmak gerek diye düşünüyorum. Çünkü Süper Lig'de bile neredeyse on kişi defans yaparak oyunu kilitleyen takımlar görmeye alışkın olmamıza rağmen karşısına çıkan takımın hangi takım olduğuna takılmadan cesaretli bir şekilde pozisyon arayan bir 3. Lig takımı bir tebriği hakediyor elbette.


          Asıyla yedeğiyle kazanmayı bilen Beşiktaş'ta devre arasında kimler kalır kimler gider bunu o zaman göreceğiz elbette ama bu maç kimin as kimin yedek olduğunu gözlerden kan getirerek gösterdi o konuda şüphe yok! Daha az çalışılıyor, yedek kulübesi yuva olarak görülüyorsa o halde ''Yedeksin Sen Yedek Kal!'' 


ASLIHAN ELİF GÜRBÜZ 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI