2 devre ve 2 farklı maç

BEŞİKTAŞ, henüz takım olamadı. Saha içi organizasyonunda bazı sorunlar yaşıyor. 

Kaliteli ve geniş bir kadro var ancak henüz ideal ll'ini de bulmuş değil. Üstüne üstlük derbide tuhaf bir duran top golüyle yenik duruma düşünce de ilk yarıda telaşlı ve panik bir futbol oynadı. G.Saray, presi kırmak için kenarlara çok iyi açıldı ve alan daraltamayan Beşiktaş savunmasının zaaflarından iyi faydalandı. Stoperler ile santrfor arasında 50 metre mesafe olursa etkili pres yapamazsınız. Hele de karşıdaki takım G.Saray ise. Kimse bu yenilgide bireysellik aramasın. Evet, ilk yarıda iyi oynayan Beşiktaşlı yoktu ama siyahbeyazlıların özellikle top rakipte ikenki saha parselizasyonunda mesafeler çok açıktı. Asıl problem buydu. 

BEŞİKTAŞ'IN ilk yarıdaki kötü futboluna etki eden faktörlerden bir diğeri de Oğuzhan'ın alıştığı pozisyonda oynamamasıydı. Ayrıca siyah-beyazlıların hücumdaki yardımlaşması ve iletişimi hiç yeterli değildi. Quaresma çok top tutup, bireysel oynarken, tek santrfor oynayan Cenk'in yanma kanatlardan gelen toplarda 2. bir oyuncu girmedi. 

İLK yarıda 1-0'ın getirdği avantajı çok iyi kullanan G.Saray'da Sneijder ofansı çok iyi organize etti. Bruma ise rahat rahat topla buluştu ve etkili oldu. 

 

BEŞİKTAŞ 2. YARI HARİKAYDI


ŞENOL Güneş 2. yarıya doğal olarak 2 değişiklikle başladı. Beşiktaş baskısı karşısında G.Saray abartılı bir şekilde savunmada kaldı. Siyah-beyazlıların ihtiyacı " olan ivmeyi yakalaması için ise ihtiyacı olan tek şey bir goldü. Atiba ile 2-1'e yaklaşan Beşiktaş, Muslera'yı geçemedi. Aranan gol ise 73'te geldi. 

Marcelo'nun golünden sonra özgüven ile yüklenen ve 2. yarı rakibini çıkartmayan Beşiktaş, Cenk ile beraberliği buldu. 80'de Cenk zamanlama hatası ile net pozisyonda kafayı dışarı vurdu. 

Talisca'nın müthiş şutunu ise Muslera çıkarttı. 


2 farklı devre oynayan takımların teknik adamları Şenol Güneş ve Riekerink'in bu maçtan dersler çıkartacağını düşünüyorum. 


ÖZELLİKLE Riekerink göreve geldiği günden beri takım savunmasına önem verdi ve G.Saray bu konuda çok yol kat etti. Ancak sadece savunma yaparak ve vakit geçirerek derbi kazanması mümkün değildi. 

 

İLGİNÇTİR dün 2-0 öne geçmesine rağmen sahadan beraberlik ile ayrıldığı için mutlu ayrılan Beşiktaş değil G.Saray oldu. 


GÜNTEKİN ONAY 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI