Beşiktaş canavar gibi

HÜCUMDA hareketlilik ve çoğalma... Futbolda ofansif etkinlikte en az oyuncu yeteneği kadar önemli bir prensip. Şenol Güneş’in çalıştırdığı takımların en büyük sırrı bu. Beşiktaş hücumlarında rakip ceza alanına 5-6 oyuncu giriyor. Beşiktaş sadece golü düşünüyor. Gol için oynuyor. Geçen yıllarda olmayan bir şey bu. Öyle ki geçen sezon 9’uncu haftada 12 gol atabilen siyah-beyazlı ekip bu sezon aynı hafta 24 gole ulaştı. Kaçırdıklarını hesaba katmıyorum. 

GERÇEK şu ki: 2 gol veya üstünde bir ortalama tutturmadan şampiyon olmak diye bir şey söz konusu değil. Şampiyonluk yarışındaki rakipleri pozisyona girebilmek için çırpınırken Beşiktaş, elini kolunu sallaya sallaya gol fırsatları üretiyor. Atıyor, kaçırıyor ama sürekli arıyor. 

 

DÜN harika bir statta ancak berbat bir zeminde yine çok güçlü ve etkili bir Beşiktaş vardı. Oğuzhan en iyi gününde değildi belki ama tartışmasız bu ülkenin en yetenekli ve oyun aklı yüksek orta saha oyuncusu. Atakları yöneten ve yönlendiren o. 

 

GOMEZ BİR FENOMEN

 

NECİP başka bir seviyeye çıkmış. Dün çok iyi oynadı. Atiba ve Beck her zamanki standartlarındaydı. Alman sağ bek defansif görevlerini eksiksiz yaparken dün Mario Gomez’e yaptığı asist ile de hücuma katkı sağladı. Dün Olcay da çok çalıştı. Gol attı, kaçırdı. Basmadık yer bırakmadı. 

 

GOMEZ ise gerçek bir fenomen. Büyük bir golcü. Harika bir profesyonel. Şayet Quaresma, yeteneklerini biraz daha ekonomik kullansa, gereksiz ve basit top kayıpları yapmasa Beşiktaş açısından herşey çok daha kolay olur. Beşiktaş takımında bireysel olarak tüm oyuncularda belirgin bir çıkış var. Ersan-Rhodolfo iyi bir ikili oldu ve Ersan artık minimum hata ile oynuyor. Formayı Tosic’den alan İsmail ise hücumda çok daha fazlasını yapabilecek bir potansiyele sahip. 

 

LİGİN en çok gol atan, pozisyona giren ve kazanan lideri Beşiktaş dün de rahat kazandı. Şenol hoca ile ‘Güneşli’ günler devam ediyor. Bu takım keyif veriyor. Gerçek potansiyelini sahaya yansıtıyor.


GÜNTEKİN ONAY 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI