Beşiktaş istediğini aldı

Beşiktaş, görünen o ki bu kadar agresif, istekli ve baskılı bir G.Saray beklemiyordu. İlk yarıda kendi standartlarının çok altında bir Beşiktaş izledik. Emre-Selçuk-Sneijder 3’lüsü ile iyi pas yapan G.Saray, Yasin ile de net bir pozisyon buldu. Tedirgin görünen Beşiktaş zaman zaman rakip ceza alanına etkili gelse de pozisyon zenginliği yaratamadı. Sosa, Gomez ve özellikle de Quaresma kalitelerinin çok altında göründüler. Beşiktaş’ta ilk yarının en iyi ismi hiç tartışmasız Tosic’di. Bu da siyah-beyazlıların 45 dakika boyunca yetersiz kaldığının bir göstergesi oldu. 

 

2. yarıya daha kararlı başlayan Beşiktaş ilk 3 dakikada Sosa ile üst üste 2 pozisyon buldu. G.Saray’ın zayıf karnı savunma bloğunun önündeki merkezi daha aktif kullanması gerekiyordu ve nitekim bu şekilde hücum yaptıkça etkili oldu. 

 

Beşiktaş'ın Oğuzhan’ı G.Saray ceza alanı civarına fazla sokamaması da bir diğer olumsuzluktu. Yine de 2. yarıda daha hakim gözüken Beşiktaş, gollük fırsatlar yakaladı ama bu kez Muslera’yı geçemedi. 

 

OĞUZHAN KİLİDİ AÇTI

2. yarıda Beşiktaş’a orta alanı kaptıran Riekerink, son 20 dakika Sneijder’i çıkartıp Donk’u oyuna alarak savunmayı sağlamlaştırmak istedi. Şenol Güneş ise Gökhan Töre ve Cenk Tosun hamleleriyle kozlarını oyuna sürdü. Nitekim Oğuzhan ile başlayan atakta Cenk’in pasında Beşiktaş Gomez ile aradığı ve hak ettiği golü buldu. 

 

Golden sonra daha fazla rakip yarı alanda görünen G.Saray, özellikle duran toplar ile gol aradı. Beşiktaş ise dengesiz yakaladığı rakip savunma karşısında 2. golü bulmaktan çok oyunu öldürmeyi düşündü.

 

Beşiktaş 2. yarıdaki etkili oyunu ile istediği sonucu almayı başardı ve şampiyonluk yarışında hedefe dev bir adım attı. G.Saray ise özellikle ilk yarıda coşkulu oynasa da 2. yarıda oyundan düştü ve Beşiktaş’a teslim oldu.

 

Beşiktaş'ta Tosic ve Oğuzhan gecenin başarılı isimleriydi.


Vatan Gazetesi'nden alınmıştır.


Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI