Beşiktaş nefes aldı

BEŞİKTAŞ, son haftalardaki sorunlarını dün de yaşadı. Bu problemlerin başında ‘Gol sorunu’ geliyor. G.Antep gibi mütevazı bir ekip karşısında bu derece zorlanmak, bocalamak normal değil. 


POZİSYON vermek, ağır kalan Rhodolfo’nun arkasına adam sarkıtarak pozisyon vermek bile normal kabul edilebilir. Ancak %75’e %25 topa sahip olduğunuz bir maçta sadece 1 gol bulmak maçı net bir şekilde özetleyebilir. 1-0’a kadar baskılı ancak zorlanan Beşiktaş, Aboubakar ile golü buldu ancak asıl sorun buradan sonra 2-3-4’ü bulamakta başlıyor bu sezon. Abuoubakar çalışıyor ancak üretemiyor. Pas yok, son vuruş becerisi yok. Oyuna katkısı az. Dün harika bir gol attı, çok da istekliydi ancak oyunu yeterli mi? Değil... 


TABİİ problem sadece Kamerunlu’da mı? Kesinlikle hayır. Cenk de gol kaçırıyor ve son aylarda sadece penaltıdan atıyor. Quaresma yine etkili ama gol bölgelerinde hiç yok. Beşiktaş geçen sezon güle oynaya gol atıp bu tip maçlarda taraftarına rahat maç izletiyordu. Bu sezon Beşiktaş’ı izleyenlerin maç seyrederken karnı ağrıyor. 


BU problemin temel nedeni golcülerin yetersizliği ve bazı oyuncuların tembelliği. Bir 3. neden de takım boyunun çok geniş olması. Beşiktaş çok alan veriyor rakiplerine ve yaptığı pres çok nitelikli değil. Uzun lafın kısası Beşiktaş az koşuyor.


DÜN Şenol Güneş evinde G.Antep ile oynarken 2 değişikliği de defansa yönelik yapıyorsa bu

hamleler zaten çok şey anlatıyor. Devre arası radikal değişiklikler olmalı. Bazı oyuncular kendine gelip silkinmeli. 


PENALTIYI NEDEN CENK ATMADI?


DÜN maç 1-0, 3 puan cepte değil. Penaltıcın Cenk Tosun ve hiç kaçırmamış. Oğuzhan kötü bir penaltıcı değil ancak neden Cenk Tosun sahadayken o değil de Oğuzhan atıyor? Maç 1-1 bitse bunun hesabını kim verecek? 


BEŞİKTAŞ’A çalınan penaltıda G.Antepli oyuncunun topla alakası yok ancak ben yine de ağır buldum. 90’da Beck’e yapılan penaltı ise bir hakem için çok kolay ve net bir pozisyondu.

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI